De gezusters Romanov

ebook

de verloren levens van de dochters van tsaar Nikolaas II

Helen Rappaport Taal: Nederlands

ebook EPUB

€ 12,99

De gezusters Romanov

ebook EPUB

€ 12,99

Direct te downloaden
Uw bibliotheek altijd beschikbaar in uw account
Gemakkelijk synchroniseren met geselecteerde apps

<>Indringend portret van de vier Romanov prinsessen

‘Beeldend en schitterend verteld, dit is verhalende geschiedenis op zijn best.’ – The Bookseller

In de vroege ochtend van woensdag 17 juli 1918 wordt het gezin van de laatste tsaar van Rusland wakker gemaakt door hun bewakers, met het bevel zich aan te kleden. Ze krijgen te horen dat ze naar beneden moeten verhuizen om veilig te zijn voor de onrust en het artillerievuur in de stad, en doen zonder meer wat ze gezegd wordt. In een ordelijke rij lopen de vier zusjes, de oudste drieëntwintig, de jongste nog maar zeventien, met hun vader, moeder en broertje over de houten trap vanuit hun kamers naar beneden en over het erf naar een smerig keldervertrek. Het zijn hun laatste stappen.

De vier zussen Romanov waren begin 20e eeuw de meest besproken en gefotografeerde prinsessen van Europa – de prinsessen Diana van hun tijd. De betoverende zusjes werden bewonderd om hun uiterlijk, hun kleding en hun levensstijl. In De gezusters Romanov zet de gerenommeerde biografe Helen Rappaport de tot nu toe door historici genegeerde zussen centraal in een tragisch familiedrama, gebruikmakend van dagboeken, brieven en andere bronnen uit de eerste hand. Ze schetst een levendig beeld van het leven in de nadagen van het Russische tsarenrijk, over hun afgeschermde en geprivilegieerde bestaan, hun eerste liefdes, over hun hoop en dromen, het moeizame gezinsleven en uiteindelijk het trauma van de revolutie en hun gruwelijke dood.

Helen Rappaport is een Britse historicus en schrijfster die zich specialiseert in het revolutionaire Rusland. Ze schreef meerdere internationale bestsellers. Momenteel werkt ze aan een boek over het dagelijks leven van buitenlandse inwoners in St. Petersburg ten tijde van de Russische Revolutie dat in 2017 zal verschijnen.

ISBN
9789000344888
Vorm
ebook EPUB
Uitgever
Spectrum
Druk
1e
Verschenen
17-03-2015
Taal
Nederlands
Pagina's
553 pp.
Genre
Geschiedenis
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks2 : libris