*Vanaf 8 september 2021 wijzigen de voorwaarden met betrekking tot gratis verzending van thuisbezorgbestellingen. Bekijk de voorwaarden >

Van kort verhaal naar roman

Inge Schouten Serie: De schrijfbibliotheek | Taal: Nederlands

Paperback

€ 12,99

Dit artikel kun je momenteel niet via de website bestellen. Mogelijk is het wel op voorraad bij een van de aangesloten boekhandels.
Koop lokaal, ook online!
Bekijk winkelvoorraad
Ik wil advies
Vraag de boekhandel

In ‘Van kort verhaal naar roman’ onderzoekt Inge Schouten de verschillen en overeenkomsten tussen een kort verhaal en een roman. De meeste prozaschrijvers beginnen hun carrière namelijk met een kort verhaal. Maar hoe moet dat als je een groter geheel wilt opzetten en streeft naar een novelle of zelfs een roman? Hoe doe je dat, zo’n grote structuur en spanningsboog opzetten? Waarin verschilt een personage in een kort verhaal van dat in een roman? Hoe zit het met het conflict en de setting? Niet elk verhaal is geschikt om als roman door het leven te gaan. En sommige korte verhalen willen juist te veel vertellen en komen beter tot hun recht in een roman. In dit boek geeft Schouten aan de hand van verschillende verhaalelementen aanwijzingen voor schrijvers die meer willen dan een kort verhaal.
ISBN
9789045702643
Vorm
Paperback
Uitgever
Augustus
Druk
3e
Verschenen
22-05-2009
Taal
Nederlands
Pagina's
123 pp.
Genre
Naslagwerken & Woordenboeken
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks3 : libris