Prisma woordenboek Sranantongo

Prisma wortubuku fu Sranantongo

J.C.M. Blanker ; J. Dubbeldam Taal: Nederlands

Paperback

€ 27,99

Afwijkende levertijd: 1 - 2 werkdagen.
Prisma woordenboek Sranantongo

Paperback

€ 27,99

Boeken gratis bezorgd vanaf € 15,- binnen NL en BE
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Ruilen of retourneren binnen 14 dagen
Koop lokaal, ook online!
Bekijk winkelvoorraad

Het Sranantongo is een creolentaal, die gesproken wordt in Suriname. Ook in Nederland praten Surinamers onderling vaak in het Sranantongo. Het wordt in Suriname als contacttaal gebruikt door alle bevolkingsgroepen. Er zijn zo'n 400.000 mensen die deze taal kunnen spreken.

Dit woordenboek bevat de delen Sranantongo-Nederlands en Nederlands-Sranantongo. Daarnaast bevat het boek een beschrijving van de grammatica van het Sranantongo en een overzicht van de meest gebruikte odo's. Odo's zijn volkswijsheden, waarvan de betekenis vaak afhangt van de context. Enige kennis van odo's is nodig om een gesprek te kunnen volgen.

Dit woordenboek is samengesteld door Gracia Blanker en Jaap Dubbeldam. Bij de samenstelling hebben zij een groot aantal Sranantongosprekers intensief geraadpleegd. Zo is een uniek woordenboek met een geheel eigen, exotisch karakter ontstaan, waaruit een grote liefde spreekt voor het Sranantongo. Een must voor iedereen die belangstelling heeft voor Suriname en de Surinaamse taal.

ISBN
9789000330249
Vorm
Paperback
Uitgever
Prisma
Druk
8e
Verschenen
21-08-2014
Taal
Nederlands
Pagina's
468 pp.
Genre
Naslagwerken & Woordenboeken
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr2 : libris