Handboek Functionele Psychiatrie

J.E. Hovens Taal: Nederlands

Gebonden

€ 64,05

Dit artikel kunt u momenteel niet bestellen. Mogelijk is het wel op voorraad bij een van de aangesloten boekhandels. Bekijk de winkelvoorraad hieronder ↓
Koop lokaal, ook online!
Bekijk winkelvoorraad
Ik wil advies
Vraag de boekhandel

Het Handboek functionele psychiatrie is het sluitstuk van het drieluik dat begon met Handboek neurobiologische psychiatrie (2004) en vervolgd werd met Handboek psychologische psychiatrie (2006). Dit boek beoogt afstand te nemen van het classificatiesysteem door terug te grijpen naar de symptomatologie en na te gaan welke functionele systemen in de hersenen verantwoordelijk zijn voor de symptomen, welke psychologische gevolgen dat heeft en welke psychologische functies daarbij een rol spelen.

De hoofdstukken in dit boek geven geen oplossing voor de gehele psychopathologie en evenmin wordt de materie uitputtend behandeld. Daarvoor blijkt de symptomatologie ook te complex. Wel is het het eerste boek dat psychiatrische symptomatologie op een nieuwe conceptuele wijze vorm probeert te geven. Noodzakelijkerwijs zijn het merendeel van de hoofdstukken dan ook in wetenschappelijke literatuur ingebedde essays, waarbij de lezer uitgedaagd wordt een nieuwe weg in te slaan. Het is dan ook niet bedoeld als een handboek voor de beginner, maar als een boek dat de gevorderde collega uit wil dagen.
ISBN
9789058981363
Genre
Verschenen
10-10-2008
Bindwijze
Gebonden
Pagina's
258 pagina's
Druk
1e
Taal
Nederlands
Auteur(s)
Redacteur
J.E. Hovens
Formaat
24,8 cm x 17,8 cm x 2,2 cm
Gewicht
638 gram
Geen recensies beschikbaar.
Je hebt recent geen producten bekeken
pro-mbooks3 : libris