Let op: Door problemen met onze voorraadsoftware is voor een aantal boeken de huidige voorraadstatus in de winkel niet actueel. Onze excuses voor het ongemak.

De grondleggers

de revolutionaire generatie

J.J. Ellis Taal: Nederlands

Paperback

€ 27,95

Dit artikel kun je momenteel niet via de website bestellen. Mogelijk is het wel op voorraad bij een van de aangesloten boekhandels.
Koop lokaal, ook online!
Bekijk winkelvoorraad
Ik wil advies
Vraag de boekhandel

"De Grondleggers" gaat over de eerste circa vijftig jaar van de Verenigde Staten van Amerika als zelfstandige natie. Aanvankelijk was er niets wat leek op een Staat. Geen nationale politiek laat staan internationaal beleid, geen fiscale eenheid, geen nationale munt. Er bestond geen landelijk rechtssysteem, of jurisprudentie. Er was geen eenduidige hoofdstad en de Grondwet bleek multi-interpretabel te zijn. Er waren beginnende grote raciale spanningen, er was onduidelijkheid over waar grenzen ophielden of nieuwe ontstonden, er was geen coherent economisch beleid, er waren dertien min of meer onafhankelijke staten zonder een bepaalde vorm van gemeenschappelijkheid. De keuze voor het isolationisme versus een rol op het internationale schouwtoneel was toen al gemaakt. Het uiteindelijke succes van de republiek bleek een dubbeltje op zijn kant, zelfs soms een geval van louter toeval. De vergelijking met het Europa van vijftig jaar geleden en de ontwikkelingen daarna dringen zich op.
ISBN
9789089540089
Vorm
Paperback
Uitgever
Elikser B.V. Uitgeverij
Druk
1e
Verschenen
05-02-2008
Taal
Nederlands
Pagina's
422 pp.
Genre
Biografieën
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks2 : libris