In het kielzog van moderne markten

handel en scheepvaart op de Rijn, Waal en IJssel ca. 1360-1560

J. Weststrate Serie: Middeleeuwse studies en bronnen (CXIII) | Taal: Nederlands

Paperback

€ 29,00

Dit artikel kun je momenteel niet via de website bestellen. Mogelijk is het wel op voorraad bij een van de aangesloten boekhandels.
Koop lokaal, ook online!
Bekijk winkelvoorraad
Ik wil advies
Vraag de boekhandel

Al eeuwenlang vormen de rivieren Rijn, Waal en IJssel een cruciale verbinding tussen het Rijnland en de stedelijke centra en doorvoerhavens aan de Noordzeekust. Job Weststrate behandelt de ontwikkeling van het handelsverkeer op het Oost-Nederlandse deel van deze rivieren vóór de Gouden Eeuw. Hij brengt de goederenstroom kwantitatief in kaart. Ook de organisatie van de rivierscheepvaart komt aan bod: de manier waarop schippers en kooplieden werkten, waar zij vandaan kwamen en naartoe voeren.
De economische verhoudingen in de Nederlanden veranderden sterk in de onderzochte periode. De hegemonie in de Nederlanden verplaatste zich van Brugge naar Antwerpen, de Hollandse economie ontwikkelde zich in hoog tempo en de Oost-Nederlandse Hanzesteden kampten met stagnatie. Tegen deze achtergrond verschaft In het kielzog van moderne markten nieuwe inzichten in de geschiedenis van de handelsrelaties van de Nederlanden met het Duitse achterland.
ISBN
9789087040338
Vorm
Paperback
Uitgever
Verloren b.v., uitgeverij
Druk
1e
Verschenen
20-03-2008
Taal
Nederlands
Pagina's
334 pp.
Genre
Geschiedenis
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr3 : libris