Vlindereconomie

Vlindereconomie

luisterboek

Van groei naar ontwikkeling

Jack Cox Taal: Nederlands

Luisterboek MP3

€ 9,99

Dit artikel kun je momenteel niet via de website bestellen. Mogelijk is het wel op voorraad bij een van de aangesloten boekhandels.

De vragen die ondernemer en financieel expert Jack Cox (1969) zich stelt in Vlindereconomie: Hoe houdbaar is ons financiële systeem en is ons economisch handelen te vergelijken met het gedrag van een rups die eet en eet zoveel hij kan? Onze Nederlandse levensstijl zorgt ervoor dat we inmiddels al drieënhalve planeet nodig hebben om te voorzien in onze levensbehoeftes. Hoe kunnen we er nu voor zorgen dat we onze aarde op een gezonde wijze overdragen aan de volgende generatie?

Het antwoord vond Cox in de natuur en in de wijsheid van volkeren die leven volgens de oer-wetten van die natuur. Hij vond het ook in de Afrikaanse filosofie van Ubuntu, die stelt dat iedere mens alleen bestaat door anderen. De analyses van een aantal spraakmakende economen, historici en politici vormden voor Cox de basis van de uitgangspunten voor zijn Vlindereconomie.

Zoals een rups transformeert naar een vlinder, zo zal onze economische denkwijze moeten verschuiven van groei naar ontwikkeling.
ISBN
9789462551275
Vorm
Luisterboek MP3
Uitgever
Bookora
Verschenen
27-06-2019
Taal
Nederlands
Genre
Biografieën
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr3 : libris