De 20 meest bizarre moorden

waargebeurd, schokkend en verbazingwekkend

James Marrison Taal: Nederlands

Paperback

€ 17,95

Op werkdagen voor 23.59 uur besteld, binnen 1-2 dagen bezorgd
De 20 meest bizarre moorden

Paperback

€ 17,95

Nieuwe boeken gratis bezorgd t/m 31-12-2021 naar NL*
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Verlengde retourtermijn: ruilen of retourneren t/m 10 januari 2022
Koop lokaal, ook online!
Bekijk winkelvoorraad

Historicus/journalist James Marrison verzamelde de meest bizarre en vreemde moorden ter wereld. Zijn verhalen variëren van bekende moordzaken tot bijna vergeten misdaden die hij opdiepte uit honderden politiedossiers. Marrison reisde hiervoor de hele wereld over om met deskundigen te praten.

Zo pikte de Spaanse Enriqueta Marti in Barcelona kinderen van straat op, doodde hen en kookte van hun overblijfselen 'een anti-verouderingsdrank'. Tot haar klantenkring behoorden bejaarde miljonairs. Ze liep tegen de lamp toen bij haar thuis twee vermiste kinderen werden gevonden.

Een ander hoofdstuk betreft de Californiër Randy Kraft, beter bekend als de 'Scorecard Killer'. Deze briljante computerprogrammeur werd tijdens een routine wegcontrole aangehouden. Op de passagiersstoel vervoerde hij een lijk. Na zijn arrestatie bleek dat Kraft in 10 jaar zo'n 150 slachtoffers maakte. Hij begroef hun in stukken gesneden lichamen langs de snelweg.

De moorden die James Marrison beschrijft hebben allemaal een ding met elkaar gemeen - een unieke, bizarre draai. De verzamelde dossiers tonen keer op keer aan dat onze alledaagse werkelijkheid gruwelijker is dan de vreemdste fantasie.

Een lezer schreef: 'Dit boek verdient 5 sterren. Het is huiveringwekkend in haar details. Marrison geeft een scherpe analyse. Ik kan het alle lezers van true crime zeer aanbevelen!'

De Britse historicus James Marrison specialiseerde zich in criminologische geschiedenis en forensisch onderzoek. Hij werkt als misdaadjournalist en schrijft een veelgelezen column: The Murder File.
ISBN
9789089757111
Vorm
Paperback
Uitgever
Just Publishers
Druk
1e
Verschenen
04-05-2016
Taal
Nederlands
Pagina's
220 pp.
Genre
True Crime
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks3 : libris