Opgebouwd uit hetzelfde

ebook
Jan Fontijn Taal: Nederlands

ebook EPUB

€ 9,99

Opgebouwd uit hetzelfde

ebook EPUB

€ 9,99

Direct te downloaden
Uw bibliotheek altijd beschikbaar in uw account
Gemakkelijk synchroniseren met geselecteerde apps

Sinds enige jaren draait het in de psychiatrie niet meer alleen om de ouder-kindrelatie. Meer en meer wordt ook de broer-zusterrelatie als een belangrijke sleutel gezien voor het analyseren van de psyche. Literatuurhistoricus en biograaf Jan Fontijn is al zijn leven lang gefascineerd door de vaak hartstochtelijke verhoudingen tussen broers en zusters. Dat komt niet in de laatste plaats door zijn eigen jeugd in een groot, katholiek, Amsterdams gezin, waarover hij op ontroerende wijze heeft geschreven in zijn roman Biefstuk en benzine.
In Opgebouwd uit hetzelfde bestudeert Fontijn de broer-zusterrelaties van een groot aantal bekende auteurs. Hiermee plaatst hij de levens van Arthur Rimbaud, Friedrich Nietzsche, Stendhal, Gustave Flaubert,Willem Frederik Hermans, Jean Genet en anderen in een nieuw licht. Uitvoerig komen elementen als toewijding, wedijver, jaloezie, hartstocht, vijandschap, wreedheid, liefde, inspiratie en rouw aan de orde. Fontijn analyseert hoe de verhoudingen tussen broers en zusters ook literair zijn verwerkt.
Opgebouwd uit hetzelfde is een aanstekelijk boek dat enkele grootheden uit de wereldliteratuur vanuit een verrassend perspectief benadert.
ISBN
9789023455776
Vorm
ebook EPUB
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Verschenen
09-03-2011
Taal
Nederlands
Genre
Literaire non-fictie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr2 : libris