De Schiedamse cocaïnemaffia

ebook

Een corrupte douanier, doorgewinterde criminelen en duizenden kilo's coke

Jan Meeus Taal: Nederlands

ebook

€ 9,99

De Schiedamse cocaïnemaffia

ebook

€ 9,99

Direct te downloaden
Uw bibliotheek altijd beschikbaar in uw account
Gemakkelijk synchroniseren met geselecteerde apps

Op 14 april 2014 wordt Rotterdamse fruithandelaar Rinus Moerer voor zijn huis geliquideerd. Zijn gewelddadige dood hangt samen met een serie schietpartijen die het gevolg zijn van conflicten over onderschepte ladingen cocaïne in de Rotterdamse haven. Ook is een volstrekt onschuldige man vermoord die werd aangezien voor de Schiedamse ritselaar Dennis van den Berg, een goede bekende van Rinus Moerer.
Tijdens de onderzoeken naar al dit geweld krijgt de politie zicht op een criminele vete die draait om verraad, miljoenen drugsgeld en corruptie bij de douane. Uit angst voor elkaar wordt er informatie gelekt naar de politie, waarna het smokkelnetwerk wordt ontrafeld en de corrupte douanier Gerrit Groenheide kan worden gearresteerd.
De Schiedamse cocaïnemaffia gaat over de destructieve kracht van de drugshandel, die in toenemende mate bruut geweld veroorzaakt. De miljarden die in de cocaïnehandel omgaan leiden bovendien steeds vaker tot corruptie, óók bij de politie. Het noopt tot nadenken over het Nederlandse drugsbeleid en de strijd tegen de georganiseerde misdaad. De huidige aanpak van de cocaïnehandel is gedoemd te mislukken.

ISBN
9789046822357
Vorm
ebook
Uitgever
Nieuw Amsterdam
Druk
1e
Verschenen
13-05-2019
Taal
Nederlands
Pagina's
198 pp.
Genre
Thrillers & misdaad
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks3 : libris