Edith Stein

een leven vol hartstocht

Jantje E. Bazuin Taal: Nederlands

Paperback

€ 18,95

Afwijkende levertijd: 10 - 12 werkdagen.
Edith Stein

Paperback

€ 18,95

Nieuwe boeken gratis bezorgd vanaf € 17,50 naar NL*
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Ruilen of retourneren binnen 14 dagen
Koop lokaal, ook online!
Bekijk winkelvoorraad

Hartstocht - dat is niet het eerste wat bij ons opkomt bij de naam van de Duitse filosofe Edith Stein (Breslau 1891 - Auschwitz 1942), van oorsprong Joods, die vooral bekend is geworden als bekeerlinge tot het christendom, kloosterlinge en zelfs heilige.

Toch drukt 'hartstocht', datgene waar het hart naartoe trekt, volmaakt uit waar het in haar leven om ging. Uiterlijk was ze de rust zelf maar van binnen brandde de vlam. Met hartstocht diende zij de wetenschap. En bovenal zocht ze volhardend naar wat zij noemde de waarheid: de juiste levenshouding, het inzicht dat alle kennis overstijgt, ook de filosofie. Die waarheid vond zij tenslotte in het katholieke geloof. Het Joods-zijn ervoer ze daarbij niet als een belemmering maar juist als een verrijking. In de praktijk zou blijken dat die beide identiteiten zich toch lang niet altijd harmonisch tot elkaar verhielden.

Benedicta - roepnaam van zuster Teresia Benedicta a Cruce, 'in de wereld' dr. Edith Stein - werd omgebracht omdat ze, hoewel katholiek geworden, Joods was.

Is er leven na de dood? Haar nagedachtenis is in elk geval springlevend.

ISBN
9789463380102
Vorm
Paperback
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
Druk
1e
Verschenen
30-09-2016
Taal
Nederlands
Pagina's
252 pp.
Genre
Geschiedenis
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks3 : libris