Koninkrijk der karakters

De taalrevolutie die China moderniseerde

Jing Tsu Taal: Onbekend

ebook

Niet leverbaar

Dit artikel is niet verkrijgbaar

<>De taalrevolutie waardoor China kon uitgroeien tot wereldmacht

Na een bliksemsnelle opkomst is China nu een van de machtigste landen ter wereld. En dan te bedenken dat het grootste deel van de bevolking een eeuw geleden nog ongeletterd was. In Koninkrijk der karakters beargumenteert Jing Tsu hoe de modernisering van de Chinese taal heeft bijgedragen aan de verbluffende transformatie van het land.

Lange tijd leek de Chinese taal een grote belemmering voor de vooruitgang van China. De Chinese bevolking sprak in honderden dialecten van een aantal verschillende talen als Kantonees en Mandarijn. Jing Tsu duikt in de geschiedenis van deze nieuwe wereldmacht om te achterhalen hoe en wanneer de taalrevolutie tot stand kwam. We maken kennis met de gedurfde vernieuwers die de Chinese taal hervormden zodat het land mee kon draaien in een wereld waarin het Latijn de standaard was.

Dankzij fascinerende personages en de verrassende kijk op de grootste gebeurtenissen van China’s tumultueuze twintigste-eeuwse geschiedenis – zoals de transformatie van Peking tot Beijing en de opkomst van de computer – laat Tsu ons de kracht van taal zien.

ISBN
9789000353736
Vorm
ebook
Uitgever
Spectrum
Taal
Onbekend
Pagina's
496 pp.
Genre
Geschiedenis
Geen recensies beschikbaar.
Je hebt recent geen producten bekeken
pro-mbooks2 : libris