De Bijbel

Het boek, de verhalen, de geschiedenis

John Barton Taal: Nederlands

Gebonden

€ 49,99

Op werkdagen voor 23.59 uur besteld, binnen 1-2 dagen bezorgd
De Bijbel

Gebonden

€ 49,99

Boeken gratis bezorgd vanaf € 15,- binnen NL en BE
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Ruilen of retourneren binnen 14 dagen
Koop lokaal, ook online!
Bekijk winkelvoorraad

De Bijbel is het belangrijkste boek van de westerse cultuur: voor gelovigen is het de autoriteit die laat zien hoe te leven, voor niet-gelovigen is het een van de grote werken uit de wereldliteratuur. De verzameling teksten waar de Bijbel uit bestaat, maakt deel uit van onze geschiedenis en identiteit en is op unieke wijze verweven met onze taal en ons denken.
In De Bijbel. Een geschiedenis beschrijft John Barton minutieus hoe de verhalen, wetten, spreekwoorden, profetieën, gedichten en brieven uit de Bijbel tot stand kwamen en wat we weten – en niet kunnen weten – over hun auteurs. Hij behandelt de verspreiding, vertaling en interpretatie van dit bonte gezelschap teksten van de oudheid tot de moderne tijd.
Barton toont aan dat de Bijbel niet de onwrikbare tekst is waar deze vaak voor wordt gehouden, maar het resultaat van een lange en intrigerende evolutie. Meer nog dan een heilig wetboek voor grote wereldreligies is het een in en in menselijk document – inspirerend maar ook inconsequent, weerbarstig en soms zelfs misleidend.
ISBN
9789403148502
Vorm
Gebonden
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Druk
1e
Verschenen
15-11-2019
Taal
Nederlands
Pagina's
768 pp.
Genre
Geschiedenis
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr1 : libris