Het woord voor rood

Jon McGregor Taal: Nederlands

Paperback

€ 21,99

Nog niet verschenen, beschikbaar vanaf 4-1-2022
Het woord voor rood

Paperback

€ 21,99

Boeken gratis bezorgd vanaf € 15,- binnen NL en BE
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Ruilen of retourneren binnen 14 dagen
Koop lokaal, ook online!
Bekijk winkelvoorraad

Wanneer een research expeditie in Antarctica misloopt, zijn de gevolgen ingrijpend - voor de deelnemers én voor hun families.
Robert 'Doc' Wright zou opheldering moeten kunnen geven over het ongeluk, maar hij is na terugkomst niet langer in staat om te communiceren zoals hij dat gewend is. Terwijl zijn vrouw Anna worstelt met haar nieuwe rol als mantelzorger, moet Robert een hele nieuwe manier van leven leren, een nieuwe manier van zijn.
De nieuwe meesterlijke roman van Jon McGregor ontrafelt op ontroerende wijze onze voorstelling van heldendom, en onderzoekt de onbedwingbare menselijke neiging om verhalen te vertellen - zelfs als woorden ons in de steek laten. Het woord voor rood gaat over de grens tussen opoffering en egoïsme, en over de moed die soms nodig is om de dag door te komen.

'Een schitterende roman, die een kamer vol prijzen verdient. Jon McGregor schrijft eenvoudig en precies, als een dichter, en de precisie van zijn stijl zorgt ervoor dat elke hartslag je bijblijft. De kwaliteit van zijn aandacht is als een flikkerend licht rond de kwetsbare menselijkheid, en het laat de lezer ontroerd achter, en enigszins veranderd, alsof ze deel geworden is van het verhaal.' Hilary Mantel

'Een absoluut meesterwerk: af, gelaagd en vol met het meest verbazingwekkend mooie proza.' Observer

'Uitzonderlijk. Zo ontroerend, en de taal is ongelofelijk. Ik heb er enorm van genoten.' David Nicholls

'Een gedurfd en meesterlijk onderzoek naar het weersysteem van de menselijke geest.' Max Porter

'Naast de compassie, die altijd aanwezig is, voel je door het hele boek een meeslepende spanning, zelfs wanneer die spanning verschuift van lichamelijke bedreiging naar de duizenden micro-drama's van het herstel. Een onvergetelijk boek.' Chris Power

'Zit. Lees. Applaudisseer.' Jarvis Cocker

ISBN
9789046828984
Vorm
Paperback
Uitgever
Nieuw Amsterdam
Druk
1e
Verschenen
04-01-2022
Taal
Nederlands
Pagina's
224 pp.
Genre
Literaire fictie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr3 : libris