De mens in thema's

een thematische behandeling van de menselijke levensloop

Paperback

€ 52,50

Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, binnen 1-2 dagen bezorgd
De mens in thema's

Paperback

€ 52,50

Nieuwe boeken gratis bezorgd vanaf € 17,50 naar NL*
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Ruilen of retourneren binnen 14 dagen
Koop lokaal, ook online!
Bekijk winkelvoorraad

In dit boek wordt de menselijke levensloop thematisch behandeld. Naast aandacht voor de normale ontwikkeling van de omgeving is er ook aandacht voor de invloed van de omgeving op die ontwikkeling en het ontstaan van achterstandssituaties.
Belangrijke thema’s uit verschillende vakken rond de levensloop van de mens zijn in dit boek geïntegreerd. Naast onderwerpen uit de ontwikkelingspsychologie komen ook thema’s aan de orde zoals relaties, motieven om al dan niet voor kinderen te kiezen, oorzaken van werkloosheid, fascisme en discriminatie, de rol van scholen en klassenonderwijs, eenoudergezinnen, mensen met een verstandelijke beperking, grenzen van het leren, communicatie, seksualiteit en psychische stoornissen. Ook wordt aandacht besteed aan klassenverschillen en cultuurverschillen. Politiek, burgerschap en democratie komen uitgebreid aan de orde.

De mens in thema’s is geschreven voor mbo-studenten Pedagogisch Werk en Sociaal Maatschappelijk Werk en hbo-studenten Sociaal Pedagogische Hulpverlening en Maatschappelijk Werk en Dienstverlening.
ISBN
9789059316836
Verschenen
01-06-2011
Bindwijze
Paperback
Pagina's
356 pagina's
Druk
11e
Taal
Nederlands
Formaat
24 cm x 17 cm x 1,7 cm
Gewicht
687 gram
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks3 : libris