Tao Te Tsjing

een nieuwe vertaling

Lao Tse Taal: Nederlands

Gebonden

€ 21,90

Dit artikel kunt u momenteel niet bestellen. Mogelijk is het wel op voorraad bij een van de aangesloten boekhandels. Bekijk de winkelvoorraad hieronder ↓
Koop lokaal, ook online!
Bekijk winkelvoorraad
Ik wil advies
Vraag de boekhandel

Tao Te Tsjing
De TAO TE TSJING, meer dan 2000 jaar geleden geschreven door Lao Tse, is een van de meest vertaalde boeken ooit. Dit komt omdat Chinese karakters niet letterlijk om te zetten zijn in een westerse taal. Er zijn veel vertalingen verschenen die nogal vrij vertaald en ge erpreteerd zijn. Er zijn ook vertalingen waarbij je omkomt in voetnoten en wetenschappelijke uitleg, waardoor de kracht en helderheid van de tekst verloren is gegaan.
De kracht van Sam Hamill's vertaling zit hem in het feit dat hij de tekst zo po sch mogelijk uit het Chinees heeft vertaald zonder hem te interpreteren. Daardoor is deze vertaling van de TAO TE TSJING zo dicht bij de originele Chinese tekst gebleven.
Het resultaat is een prachtige polyinterpretabele vertaling die je uitnodigt om deze tekst keer op keer weer te lezen en te overdenken.
Speciaal voor dit boek heeft de kunstenaar en kalligraaf Kazuaki Tanahashi een aantal prachtige Chinese karakters geschilderd.
ISBN
9789077228401
Verschenen
18-10-2006
Bindwijze
Gebonden
Pagina's
140 pagina's
Druk
1e
Taal
Nederlands
Auteur(s)
Illustrator
K. Tanahashi
Vertaler
S. Hamill
Formaat
20,7 cm x 13,2 cm x 1,8 cm
Gewicht
303 gram
Geen recensies beschikbaar.
Je hebt recent geen producten bekeken
pro-mbooks2 : libris