Multidisciplinaire richtlijn dwang en drang in de ggz

Paperback

€ 23,50

Dit artikel kunt u momenteel niet bestellen. Mogelijk is het wel op voorraad bij een van de aangesloten boekhandels. Bekijk de winkelvoorraad hieronder ↓
Koop lokaal, ook online!
Bekijk winkelvoorraad
Ik wil advies
Vraag de boekhandel

Het doel van de Multidisciplinaire richtlijn dwang en drang in de ggz is het geven van aanbevelingen betreffende preventie, besluitvorming, uitvoering, evaluatie en randvoorwaarden van dwang en drang tijdens het behandeltraject in de geestelijke gezondheidszorg.
Deze richtlijn is geschreven door een multidisciplinaire werkgroep bestaande uit ervaringsdeskundigen, naasten, verpleegkundigen, psychologen en psychiaters. De werkgroep heeft de richtlijn geschreven vanuit de visie dat het persoonlijke proces van het hervinden van zowel identiteit als regie over het eigen leven het voornaamste doel van behandeling in de geestelijke gezondheidszorg is.
Bij gevaar dat voortkomt uit een psychiatrische stoornis kan het toepassen van dwang noodzakelijk zijn. De richtlijn draagt bij aan het voorkómen en verminderen van dwang en, indien dwang onvermijdelijk is, aan het verantwoord, zorgvuldig en humaan toepassen van dwang in de geestelijke gezondheidszorg.
De richtlijn is van toepassing op de patiëntengroepen die straks onder de nieuwe Wet Verplichte geestelijke gezondheidszorg (Wvggz) zullen vallen. Dat zijn de patiëntengroepen die momenteel onder de Wet Bopz vallen, exclusief psychogeriatrische patiënten die buiten de ggz worden behandeld en patiënten die in instellingen voor verstandelijk gehandicapten worden behandeld.
ISBN
9789058980007
Vorm
Paperback
Uitgever
Tijdstroom, Uitgeverij De
Druk
2e
Verschenen
05-04-2017
Taal
Nederlands
Pagina's
230 pp.
Genre
Geneeskunde
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks2 : libris