Nassau en de macht van Oranje

de strijd van de Friese Nassaus voor hun rechten, 1702-1747

M. Bruggeman Taal: Nederlands

Gebonden

€ 39,00

Dit artikel kunt u momenteel niet bestellen. Mogelijk is het wel op voorraad bij een van de aangesloten boekhandels. Bekijk de winkelvoorraad hieronder ↓
Koop lokaal, ook online!
Bekijk winkelvoorraad
Ik wil advies
Vraag de boekhandel

De dood van de kinderloos gebleven stadhouder-koning Willem III in 1702 betekende tevens het einde van de Oranjetak der Nassaus. Willem had zijn Friese familielid, de veertienjarige Johan Willem Friso, aangewezen als zijn dynastieke en politieke erfgenaam, maar daar trok niemand zich iets van aan. Decennialang probeerden de Friese Nassaus hun ambities als erfgenamen van de Oranjes waar te maken.
Gebruikmakend van het concept 'maatschappelijk vermogen' analyseert Marijke Bruggeman eerst de mogelijkheden die de Friese Nassaus gezien hun financiële positie en de sociale en politieke structuur van de Republiek hadden om actie te voeren. Vervolgens laat zij zien welke tactieken de verschillende Nassaus in de praktijk hanteerden om de nalatenschap van Willem III (waaronder het markizaat van Veere en Vlissingen) in handen te krijgen, de generaalsrang te verwerven en hun plaats in de Raad van State veilig te stellen.
ISBN
9789065509451
Genre
Verschenen
20-07-2007
Bindwijze
Gebonden
Pagina's
576 pagina's
Druk
1e
Taal
Nederlands
Auteur(s)
Formaat
24,2 cm x 16,1 cm x 2,9 cm
Gewicht
868 gram
Geen recensies beschikbaar.
Je hebt recent geen producten bekeken
pro-mbooks3 : libris