Witte geef geld

ebook
Marcia Luyten Taal: Nederlands

ebook EPUB

€ 4,49

Witte geef geld

ebook EPUB

€ 4,49

Direct te downloaden
Uw bibliotheek altijd beschikbaar in uw account
Gemakkelijk synchroniseren met geselecteerde apps

Twee jaar lang woonde Marcia Luyten in Kigali, de hoofdstad van Rwanda. Dichtbij huis en op rondreis leerde ze vele Afrikanen kennen, van haar eigen kok en tuinvrouw tot zakenmannen en een minister.

Aan de hand van hun opzienbarende, soms aangrijpende levensverhalen, schetst Luyten een caleidoscopisch portret van hedendaags Afrika. Zo beschrijft ze het hartverscheurende vluchtverhaal van een Tutsivrouw, bezoekt ze een Congolees opvanghuis voor heksenmeisjes en is ze getuige van duiveluitdrijvingen.

Luyten behoort tot een nieuwe generatie witten in Afrika: niet belast met de 'white man's burden', maar verlangend de bewoners van dit gekwelde continent gelijkwaardig tegemoet te treden. In Witte geef geld laat zij zien hoe Afrika volgens zijn eigen logica werkt. En dat we er met onze westerse ideeën soms helemaal naast zitten.

Over de auteur
Marcia Luyten (1971) was na het 'diplomatenklasje' werkzaam op het ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarna werkte ze als redacteur bij de Volkskrant. Vanuit Rwanda schreef zij artikelen voor o.a. De Groene Amsterdammer, Elsevier, Het Parool en NRC Handelsblad en werkte zij voor het NOS-journaal. Sinds 2012 is zij presentator van het tv-programma Buitenhof. Van haar hand verscheen in 2008 Ziende blind. Hoe onze politiek, economie en cultuur 'Afrikaanse trekken' krijgen
ISBN
9789462250161
Vorm
ebook EPUB
Uitgever
Querido Fosfor
Verschenen
22-01-2013
Taal
Nederlands
Pagina's
180 pp.
Genre
Literaire non-fictie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks3 : libris