Het Lübeck van de Buddenbrooks.Thomas Mann in Lübeck.

Margreet den Buurman Taal: Nederlands

Paperback

€ 18,95

Afwijkende levertijd: 10 - 12 werkdagen.
Het Lübeck van de Buddenbrooks.Thomas Mann in Lübeck.

Paperback

€ 18,95

Nieuwe boeken gratis bezorgd vanaf € 17,50 naar NL*
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Ruilen of retourneren binnen 14 dagen
Koop lokaal, ook online!
Bekijk winkelvoorraad

De Buddenbrooks van Thomas Mann (Lübeck 1875 - Zürich 1955) verscheen in 1901 aanvankelijk in twee delen bij Samuel Fischer in Berlijn, die zijn vaste uitgever zou worden. Toch aarzelde Fischer het vuistdikke manuscript uit te geven vanwege de omvang, die hij moeilijk verkoopbaar achtte. De grote doorbraak kwam toen er in 1903 een ééndelige uitgave verscheen, en nadat aan Thomas Mann in 1929 voor dit boek de Nobelprijs literatuur werd toegekend, gingen er ook in Amerika miljoenen exemplaren over de toonbank.
In Het Lübeck van de Buddenbrooks wordt het negentiende eeuwse Lübeck beschreven, dat model stond voor het verhaal over de teloorgang van de koopmansfamilie Buddenbrook, waarbij Thomas Mann putte uit zijn eigen achtergrond en familiegeschiedenis in Lübeck. Behalve de geschiedenis van het verhaal worden de locaties en reizen besproken, staan we stil bij de rangen en standen in de handelsstad Lübeck, en de geliefde badplaats Travemünde voor de beau monde in die dagen. Natuurlijk ontbreek ook het culinaire aspekt uit het werk van Mann niet; hoe bereidde men karper met wijnsaus en hoe lijstersoep? Wat zat er in de bijzonder machtige plumpudding waar de jonge Christian Buddenbrook zich misselijk aan at? Het waren vragen over recepten die Thomas Mann zelf aan zijn moeder stelde toen hij schreef over de Buddenbrooks.
Margreet den Buurman is auteur en vertaler. In 2010 verscheeen van haar een biografie over Thomas Mann die veel werd geprezen.
ISBN
9789461530066
Verschenen
01-06-2011
Bindwijze
Paperback
Pagina's
174 pagina's
Druk
1e
Taal
Nederlands
Formaat
21,5 cm x 13,5 cm x 1,5 cm
Gewicht
252 gram
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks2 : libris