Groen doen

ebook
Marie Claire van den Berg Taal: Nederlands

ebook EPUB

€ 7,99

Groen doen

ebook EPUB

€ 7,99

Direct te downloaden
Uw bibliotheek altijd beschikbaar in uw account
Gemakkelijk synchroniseren met geselecteerde apps

Verslag van een zoektocht naar klimaatvriendelijk leven

Eind 2009 besloot Marie-Claire van den Berg haar dagelijkse leven onder de ‘groene loep’ te nemen en milieubewuster te worden. Ze had net haar tweede kind gekregen en vroeg zich steeds vaker af wat ze over twintig jaar zou zeggen als ze haar zouden vragen: 'Waarom deed jij niets voor het klimaat terwijl je wist dat het misging?'.

Al snel kwam ze tot de conclusie dat klimaatvriendelijk leven ongeveer hetzelfde is als zwanger zijn: iedereen heeft er een mening over, of je het nu wil horen of niet. Zodra je zegt dat je ermee bezig bent, word je overladen met ongevraagde tips, kritiek, niet onderbouwde cijfers uit de krant en vooroordelen: 'Zo, dus jij wordt een eco-mama. Maar wat zie ik? Je bent met de auto naar ons feestje gekomen? Nou, dan kan het nog wel een stapje groener, hè?'

In Groen doen gaat van den Berg op zoek naar antwoord op de vraag hoe je met respect voor het klimaat het beste kunt leven. Ze neemt haar dagelijkse situatie als werkende moeder met een gezin als uitgangspunt en gaat als journalist de diepte in: moet ik voor groene stroom kiezen, welke auto is beter, diesel of benzine of ga ik elektrisch rijden; wat is duurzame vis, bestaat die wel? Kan ik nog wel lekker ruiken met duurzame deodorant? Hoe milieuvriendelijk gaat de bank om met geld? En over geld gesproken: kan ik boodschappen biologisch doen en toch niet duurder uit zijn?
ISBN
9789047202721
Vorm
ebook EPUB
Uitgever
Ambo|Anthos
Druk
1e
Verschenen
16-02-2012
Taal
Nederlands
Genre
Literaire non-fictie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks3 : libris