Rivieren en andere verhalen

Martin Michael Driessen Taal: Nederlands

Paperback

€ 13,99

Op werkdagen voor 23.59 uur besteld, binnen 1-2 dagen bezorgd
Rivieren en andere verhalen

Paperback

€ 13,99

Nieuwe boeken gratis bezorgd vanaf € 17,50 binnen NL*
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Ruilen of retourneren binnen 14 dagen
Koop lokaal, ook online!
Bekijk winkelvoorraad

Dwarsligger 640 is Rivieren en andere verhalen van Martin Michael Driessen, die de drie prachtige novellen uit Rivieren bevat, aangevuld met vier kortere vertellingen uit zijn bundel Mijn eerste moord.

Rivieren bevat drie beeldschone novellen. Een gaat over een acteur die op een kanotocht in de Ardennen een catharsis zoekt voor zijn gefnuikte kunstenaarsleven en zijn niet te stuiten alcoholisme. In de volgende worden de levens van twee mannen, beiden vlotters, bepaald door de Main en de Rijn. En in de laatste vormt een Bretonse beek de grens tussen de landerijen van twee Franse families die al eeuwen in hevige rivaliteit leven.

In deze dwarsligger zijn ook vier verhalen uit de bundel Mijn eerste moord opgenomen: ‘Orfeus’, ‘De zon’, ‘Mijn eerste moord’ en ‘Het heilige water’.

Martin Michael Driessen (1954) is opera- en toneelregisseur, vertaler en schrijver. Met Rivieren stond hij op de shortlist van de Fintro Literatuurprijs en in 2016 ontving hij er de ECI Literatuurprijs voor. Zijn roman De pelikaan bereikte de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2018.

4 sterren ‘Driessen schrijft beter dan goed. Bij vlagen beeldschoon.’ – NRC Handelsblad

5 sterren ‘Als er rechtvaardigheid bestaat, zou Rivieren Driessen de roem moeten brengen die hij verdient.’ – Noordhollands Dagblad

4 sterren ‘Deze bundel is oorspronkelijk en van grote klasse. Driessens beeldende vertelkracht bewerkstelligt waar spektakel.’ – de Volkskrant

ISBN
9789049807535
Vorm
Paperback
Uitgever
Dwarsligger
Druk
1e
Verschenen
29-11-2019
Taal
Nederlands
Genre
Literaire fictie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks3 : libris