Stem van het Britse volk

ebook

Een intiem portret van de verdeelde Brexit-maatschappij

Melle Garschagen Taal: Nederlands

ebook EPUB

€ 12,99

Stem van het Britse volk

ebook EPUB

€ 12,99

Direct te downloaden
Uw bibliotheek altijd beschikbaar in uw account
Gemakkelijk synchroniseren met geselecteerde apps

<>De Britten na de Brexit: van gewenste eenheid naar diepe verdeeldheid

'Het boek is bijgevolg meer dan een reportage en past in het rijtje van literaire reisverslagen van, bijvoorbeeld, George Orwell of Bill Bryson.' •••• NRC

Het Brexit-referendum van juni 2016 moest een einde maken aan decennialange twijfel over Britse deelname aan Europese integratie, maar werd het begin van een uitgesponnen, emotioneel beladen, politiek belangrijke en maatschappelijk ontwrichtende zoektocht naar de uitgang van de EU. Opeens stond alles ter discussie. Ruzies braken uit binnen families. Vrienden raakten van elkaar verwijderd en de eenheid van het Verenigd Koninkrijk kwam onder hoogspanning te staan.

Melle Garschagen, correspondent voor NRC, zag de ruzie escaleren, de politiek vastlopen en Boris Johnson, de eeuwige gangmaker, de macht overnemen.

Garschagen doorkruiste de Britse eilanden, van Schotland tot Cornwall, van regeringskringen tot Noord-Ierse veemarkten. Hij beschrijft hoe de dreun van juni 2016 doorwerkt tot ver in de toekomst en vertelt hoe een pragmatische handelsnatie in de ban kon raken van oprukkend nationalisme.

ISBN
9789000367863
Vorm
ebook EPUB
Uitgever
Spectrum
Druk
1e
Verschenen
15-10-2020
Taal
Nederlands
Pagina's
320 pp.
Genre
Literaire non-fictie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks2 : libris