{{model.bookDetails.title}}
ebook luisterboek{{model.bookDetails.subtitle}}
{{getBindingWithHiding()}}
€ {{model.bookDetails.refPriceMaxText}}
€ {{model.bookDetails.priceText}}
€ {{model.bookDetails.mainCopy.regularPriceString}}
€ {{model.bookDetails.priceText}}
Niet leverbaar
Direct te downloaden
Uw bibliotheek altijd beschikbaar in uw account
Gemakkelijk synchroniseren met geselecteerde apps
Nieuwe boeken gratis bezorgd vanaf € 17,50 naar NL*
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Ruilen of retourneren binnen 14 dagen
Prijsvoordeel *
*
{{model.bookDetails.mainCopy.priceDescription}}
Samenvatting
Samenvatting
'De Smaakbijbel van Niki Segnit is hard op weg een regelrechte hit te worden. En dan niet zo'n voorbijgaande hippe hype, maar een echte blijver. (...) Smaak is een kwestie van zelfvertrouwen en Segnits Smaakbijbel is een nogal ongebruikelijk, maar tegelijkertijd zeer bruikbaar kompas voor eigen expedities.' - de VolkskrantIedereen die weleens in pannen roert, weet dat gerechten vallen of staan met de smaakbalans. De Britse schrijfster Niki Segnit, zelf geen onverdienstelijk kok, merkte hoe ze door de jaren heen houvast bleef zoeken bij recepten. Om gemakkelijker uit de losse pols te kunnen koken, zocht ze naar een boek over smaakcombinaties. En omdat zo’n boek niet bleek te bestaan, besloot ze het zelf te schrijven.
Segnit begon met een grootscheeps onderzoek naar ingrediëntencombinaties in internationale recepten. Al proevend deelde ze 99 ingrediënten onder in families, zoals bloemig, citrus, kruidig, scherp, en gronderig. Met deze indeling maakt ze duidelijk waarom sommige smaakfamilies en ingrediënten zo goed (of juist niet) bij elkaar passen. Peer en blauwe kaas bijvoorbeeld, of lamsvlees en munt. Of wat te denken van asperges en pinda’s of rundvlees en koffie?
Dit met kennis en humor geschreven lexicon bleek in Engeland direct een groot succes en werd bekroond met de British Book Design Award. De vertaling is van Jacques Meerman, bekend als vertaler van onder andere het werk van Harold McGee.
Perscitaten:
‘Nieuwe culinaire vergezichten, een bron van smaakinspiratie!’ - Onno Kleyn
‘Een bedrieglijk eenvoudig meesterwerkje.’ - Sunday Times
'Een originele inspiratiebron.' - Heston Blumenthal
'Niki Segnit vergroot je gevoel voor smaakcombinaties. Een verademing hoe ze wetenschappelijke nauwkeurigheid koppelt aan improvisatie.' - The Observer
'Interessante info, fijne geur- en smaakbeschrijvingen en korte heldere recepten maken dit boek veel meer dan een lijst met combinaties.' - Jamiemagazine.nl
'Een van de meest inspirerende boeken die ik de afgelopen jaren op kookgebied heb zien verschijnen (...) Segnit is eloquent, haar smaakbeschrijvingen zijn origineel en, zonder overigens naar volledigheid te streven, bewonderenswaardig accuraat.' - nrc.next
Specificaties
Specificaties
{{property.Key}}
Recensies ({{model.bookDetails.ratingCount}})
Recensies ({{model.bookDetails.ratingCount}})
{{review.createdOn | date: 'dd-MM-yyyy' }} door {{review.reviewAlias}}
{{review.reviewText}}
Meer Recensies
Lees minder
Geen recensies beschikbaar.
Andere exemplaren van deze editie
Andere exemplaren van deze editie
{{webshopCopy.binding == null || webshopCopy.binding == '' ? 'Prijs' : webshopCopy.binding}} € {{webshopCopy.priceInCentsText}}
Bezorgen:
Tweedehands exemplaren
Tweedehands exemplaren
Prijs € {{usedCopy.priceInCentsText}}
Conditie: {{usedCopy.qualityName}}
{{usedCopy.copyDetailDescription}}
Levertijd:
Leverbaar bij:
{{usedCopy.shop.name}}