Christus wordt weer gekruisigd

ebook
Nikos Kazantzakis Taal: Nederlands

ebook EPUB

€ 20,99

Christus wordt weer gekruisigd

ebook EPUB

€ 20,99

Direct te downloaden
Uw bibliotheek altijd beschikbaar in uw account
Gemakkelijk synchroniseren met geselecteerde apps

Het volgende meesterwerk van Nikos Kazantzakis, auteur van Leven en wandel van Zorbás de Griek
In de jaren na de Russische Revolutie komt een groep haveloze vluchtelingen een welvarend Grieks dorp in het Osmaanse Turkije binnenlopen. De vluchtelingen vrouwen, oude mannen en kinderen, onder aanvoering van een bejaarde priester zijn Grieken die door de Turken uit hun dorp zijn verdreven, omdat ze steun verleenden aan het Griekse leger.
De meeste dorpelingen bejegenen de nieuwkomers zeer vijandig, daartoe aangezet door de notabelen van het dorp. Maar enkele jongeren ontfermen zich over de noodlijdenden. Zij bereiden zich voor op het zevenjaarlijkse passiespel en identificeren zich zo sterk met hun rol dat de dorpswerkelijkheid en het lijdensverhaal van Christus in elkaar beginnen over te vloeien. Tot het bittere einde.
Christus wordt weer gekruisigd is Kazantzakis meest ambitieuze roman. Zijn filosofische en maatschappelijke opvattingen krijgen gestalte in de aardse en levensechte wereld van een dorp. Het is een onvermoed actuele roman over onze eigen tijd, waarin mensen op de vlucht voor oorlog en armoede elders een veilig heenkomen zoeken.
ISBN
9789028441699
Verschenen
11-03-2016
Bindwijze
ebook EPUB
Pagina's
437 pagina's
Druk
1e
Taal
Nederlands
Auteur(s)
Vertaler
Hero Hokwerda
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks2 : libris