De eenzame eeuw

ebook

Het herstellen van menselijk contact in een wereld die steeds verder ontrafelt

Noreena Hertz Taal: Nederlands

ebook EPUB

€ 14,99

De eenzame eeuw

ebook EPUB

€ 14,99

Direct te downloaden
Uw bibliotheek altijd beschikbaar in uw account
Gemakkelijk synchroniseren met geselecteerde apps

<>Een taboedoorbrekende kijk op de eenzaamheid onder jongeren en ouderen in de 21e eeuw

'In De eenzame eeuw wijst Hertz naar de structurele veranderingen die hebben geleid tot onze vereenzamende samenlevingen. [...] Inspirerend.' ••••• NRC

We leven in het tijdperk van de eenzaamheid. We zijn weliswaar beter verbonden dan ooit, maar sociale isolatie blijkt een steeds groter probleem onder jongeren en ouderen, voor zowel mannen als vrouwen. En toch rust er nog altijd een taboe op eenzaamheid.

In De eenzame eeuw onderzoekt Noreena Hertz de wereldwijde eenzaamheidscrisis en waarschuwt ze ons voor de potentiële gevolgen. Eenzaamheid heeft namelijk niet alleen effect op je gezondheid (vergelijk het met vijftien sigaretten per dag), maar is ook nadelig voor de economie en politiek. Op basis van wetenschappelijk onderzoek en rake kleurrijke verhalen uit de praktijk schetst ze een indringend beeld van dit 21e-eeuwse probleem. Zo 'huurt ze een vriend', volgt ze een cursus gezichten lezen en ontmoet ze inwoners van een verzorgingstehuis die mutsen breien voor hun robotverzorgers. En ook gaat ze dieper in op de vindingrijkheid waarmee we tijdens de coronacrisis verbonden blijven.

Hertz levert een uitgekiende kijk op alle facetten van eenzaamheid en houdt een indringend betoog over hoe we dit tegen kunnen gaan. Een essentieel boek waarin we zien hoe we in dit eenzame bestaan verzeild zijn geraakt en wat we kunnen doen om de maatschappij weer te verenigen.

ISBN
9789000368785
Vorm
ebook EPUB
Uitgever
Spectrum
Druk
1e
Verschenen
01-10-2020
Taal
Nederlands
Pagina's
344 pp.
Genre
Mens & maatschappij
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks2 : libris