Kabul & Kamp Holland

over de stad en de oorlog

P. ter Velde Serie: NOS-correspondentenreeks (nr. 10) | Taal: Nederlands

Paperback

€ 19,95

Op werkdagen voor 23.59 uur besteld, binnen 1-2 dagen bezorgd
Kabul & Kamp Holland

Paperback

€ 19,95

Boeken gratis bezorgd vanaf € 15,- binnen NL en BE
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Ruilen of retourneren binnen 14 dagen
Koop lokaal, ook online!
Bekijk winkelvoorraad

Kabul ademt de sfeer van oorlog. Verwoeste gebouwen, oude kastelen en kleurrijke spandoeken van de nationale held Achmed Sjah Massoud tonen het verleden, duizenden politieagenten en beveiligers met Kalashnikovs het heden. Massoud vocht en versloeg de Sovjet-troepen en typeert daarmee de geschiedenis van Afghanistan. Alexander de Grote, Amerikanen, Britten, Russen, Perzen, IndiÙrs en vele anderen konden het land niet bedwingen. Altijd was er wel ergens in de provincies verzet tegen het centrale gezag, tot op de dag van vandaag.

Nederland probeert de inwoners van ÚÚn van die provincies, Uruzgan, ervan te overtuigen de regering in Kabul te erkennen. Door wederopbouw moesten de harten van de bevolking voor het centrale gezag gewonnen worden. Maar de wederopbouwmissie werd al snel een vechtmissie.

Kabul & Kamp Holland - over de stad en de oorlog is een boek met verhalen van mensen. Over Kabul na de Taliban, de geschiedenis van de stad met zijn vele oorlogen en over de Nederlandse strijd in het zuiden.

Over de auteur
Peter ter Velde (Zwolle, 1964) reisde als verslaggever van het NOS-Journaal naar diverse oorlogs- en crisisgebieden, zoals IsraÙl, de Palestijnse gebieden, Egypte, Libanon, Hait´ en IndonesiÙ. Daarvoor was hij van 1996 tot 2001 corespondent in IsraÙl voor het Radio 1 Journaal. Vanaf het begin van de Nederlandse missie in Uruzgan heeft hij zich gespecialiseerd in Afghanistan.

Dit is het tiende deel van de reeks van NOS-correspondenten over hun stad.
ISBN
9789054292739
Vorm
Paperback
Uitgever
Uitgeverij Conserve
Druk
1e
Verschenen
01-07-2008
Taal
Nederlands
Pagina's
227 pp.
Genre
Biografieën
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr2 : libris