Sauzen
fluwelig, schuimend, romig
0 Recensies
Samenvatting
Samenvatting
Iedere (hobby)kok weet het: met een saus kun je een gerecht maken of breken. Hoe fantastisch je gerecht ook is, als de saus er niet bij past, of als deze mislukt is, blijft er van het gerecht weinig over. Op zoek naar succes grijpen koks vaak naar halffabricaten om hun sauzen te redden. Dat dit niet nodig is, bewijst het boek Sauzen.Sauzen gaat uit van de basis -- een goede zelfgetrokken bouillon -- en laat op een eenvoudige manier, stap-voor-stap zien hoe je de belangrijkste sauzen (Hollandaise, mayonaise, bearnaise, velouté, bechamel) maakt, maar geeft daarnaast ruim 180 recepten voor aromatische fonds, stevige smoorsauzen, verfijnde roomsauzen, fruitige vinaigrettes, kruidige pesto en een luchtige sabayon. Stapsgewijs ziet u de volmaakte begeleiders van vlees, vis, salade, groente, pasta en nagerechten ontstaan.
Peter Auer is kok en heeft gewerkt in bekende restaurants in Duitsland en de rest van de wereld. Hij is als leraar verbonden aan de Academie van de Duitse Hotel en Restaurant Association en geeft kooklessen.
Specificaties
Specificaties
ISBN
9789061129103
Genre
Verschenen
01-06-2011
Bindwijze
Gebonden
Pagina's
160 pagina's
Druk
1e
Taal
Nederlands
Uitgever
Auteur(s)
Illustrator
Martina Görlach
Vertaler
Nannie Wiets-Nieland
Formaat
26,6 cm x 23,9 cm x 1,7 cm
Gewicht
882 gram
Recensies (0)
Recensies (0)
Geen recensies beschikbaar.