Door het beeld / Door het woord

Gebonden

€ 20,95

In herdruk, beschikbaar vanaf 7-6-2022
Door het beeld / Door het woord

Gebonden

€ 20,95

Nieuwe boeken gratis bezorgd vanaf € 17,50 naar NL*
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Ruilen of retourneren binnen 14 dagen
Koop lokaal, ook online!
Bekijk winkelvoorraad

Kunnen beelden lui zijn? Bestaat er vuil licht?
Wat doen slijpschijven en conusvormen met glas?
En kan een aap ons de weg wijzen door porselein?

Drie jaar geleden begon een unieke samenwerking tussen De Ketelfactory en journalist Peter Henk Steenhuis van Trouw. Steenhuis ondervroeg eenentwintig beeldend kunstenaars over de bronnen van hun werk. Door kunstenaars erover te laten vertellen, leren we hun werkelijkheid kennen en 'de' werkelijkheid anders zien.
Tijdens het ontstaan van de reeks kwam filosoof René Gude in beeld. Hij associeerde door op de concepten die de kunstenaars aandroegen, zoals: wat maakt een beeld meditatief, wat is het verschil tussen het 'Schone' en het 'Lekkere', waarom is ware inspiratie niet 'top-down' maar 'bottom-up'? In negen eigenzinnige beschouwingen rollen de filosoof en de journalist samen door de woorden en komen zij tot nieuwe inzichten. Filosofische beschouwingen op z'n Gudiaans.

'Zo kun je ook over kunst schrijven!'
- Jan Andriesse over het essay Empathie

'Het is een tekst om op te vreten, buitengewoon prikkelend in alle opzichten en een wijs pleidooi voor het ondergeschoven kind van de lust. Al het goede komt van onderen.'
- Connie Palmen over het essay Lust


Peter Henk Steenhuis is journalist en werkt onder meer voor Trouw. Hij schreef meer dan tien boeken, veel over kunst. Samen met Marcel Prins publiceerde hij de internationale beststeller 'Hidden like Anne Frank' , waarvan alleen al in de VS meer dan 50.000 zijn verkocht.

René Gude is Denker des Vaderlands en oud-directeur van de Internationale School voor Wijsbegeerte. Over hem verschenen twee bestselling filosofieboeken bij ISVW Uitgevers: Stand-up filosoof van Wilma de Rek en 'Sterven is doodeenvoudig. Iedereen kan het' van Wim Brands.
ISBN
9789491693502
Verschenen
01-03-2015
Bindwijze
Gebonden
Pagina's
336 pagina's
Druk
1e
Taal
Nederlands
Uitgever
Redacteur
Channa Kalmann ; Florette Dijkstra
Formaat
24,6 cm x 17,2 cm x 3,9 cm
Gewicht
1097 gram
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks3 : libris