ICT-beheer en outsourcing

Paperback

€ 32,95

Op werkdagen voor 23.59 uur besteld, binnen 1-2 dagen bezorgd
ICT-beheer en outsourcing

Paperback

€ 32,95

Boeken gratis bezorgd vanaf € 15,- binnen NL en BE
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Ruilen of retourneren binnen 14 dagen
Koop lokaal, ook online!
Bekijk winkelvoorraad

Goed beheer van IT-voorzieningen levert u geld op. Uit onderzoek blijkt steeds weer dat van de totale IT-kosten circa twintig procent in de ontwikkeling zit en wel tachtig procent wordt besteed aan beheer en onderhoud. Als controller of auditor staat u meestal iets meer op afstand van ICT, maar tegelijkertijd wordt van u verwacht dat u een oordeel geeft over kwaliteitsverbeterings- en kostenreductiemogelijkheden, risicoinschattingen en outsourcing. Vandaar dit praktische boek.

ICT-beheer en outsourcing behandelt twee onderwerpen die bijdragen aan verbetering van het ICT-beheer. Allereerst wordt ingegaan op het professionaliseren van het beheer. In dat verband geven we aandacht aan ICT-beheermodellen, zoals Application Services Library (ASL) en Business Information Service Library (BiSL). Maar ook ITIL (IT Infrastructure Library).

Het tweede onderwerp in het kader van zorgvuldig ICT-beheer is de uitbesteding van (delen van) ICT-beheer. Het uitbesteden van ICT-beheertaken naar gespecialiseerde bedrijven is voor vrijwel ieder bedrijf aan de orde. Er wordt antwoord gegeven op de vraag wat ICT-uitbesteding precies inhoudt en welk effect dit heeft op de organisatie. Tevens wordt een globaal stappenplan voor uitbesteding geschetst.

Kortom, dit boek geeft zowel inzicht in het beheer van ICT, alsook een beeld van wat outsourcing precies inhoudt en welk effect dit heeft op uw organisatie. Na het lezen van het boek bent u in stat te bepalen of ICT-outsourcing past binnen uw organisatie of niet.
ISBN
9789013070781
Vorm
Paperback
Uitgever
Boom uitgevers Amsterdam
Druk
1e
Verschenen
01-12-2009
Taal
Nederlands
Pagina's
132 pp.
Genre
Management, Economie & Communicatie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr1 : libris