Wegwijs in de fiscaliteit

Paperback

€ 58,18

Afwijkende levertijd: 10-12 werkdagen.
Wegwijs in de fiscaliteit

Paperback

€ 58,18

Boeken gratis bezorgd vanaf € 15,- binnen NL en BE
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Ruilen of retourneren binnen 14 dagen
Koop lokaal, ook online!
Bekijk winkelvoorraad

Wegwijs in de Fiscaliteit voert de lezer binnen in de wereld van de belastingen. Met talrijke voorbeelden wordt gedemonstreerd hoe de Nederlandse belastingen functioneren; alle bekende belastingen, zoals de loon- en inkomstenbelasting, de vennootschapsbelasting, de btw en de erfbelasting, komen aan bod. Tal van kleinere heffingen waaronder de milieuheffingen en de gemeentelijke belastingen worden niet vergeten.
Daarnaast wordt indringend aandacht besteed aan de achtergrond en de bredere betekenis van belastingheffing. De helft van het nationale inkomen van de particuliere naar de collectieve sector overhevelen heeft uiteraard een reusachtige impact op de economie; bedrijven en particulieren richten hun handelen in belangrijke mate naar de fiscale gevolgen die daaraan zijn verbonden. Ook in het internationale zakenverkeer is de invloed van de belastingheffing niet meer weg te denken; daarom wordt aandacht besteed aan tal van internationale aspecten, zoals de voorkoming van dubbele belasting, belastingconcurrentie, belastingparadijzen en de Europese harmonisatie.
Verder wordt uitvoerig ingegaan op het formele recht zoals de aanslagregeling, invordering, administratieve boeten en rechtsbescherming.
ISBN
9789012393867
Vorm
Paperback
Uitgever
Sdu Uitgevers
Druk
6e
Verschenen
01-08-2014
Taal
Nederlands
Pagina's
208 pp.
Genre
Recht
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr2 : libris