Tonusonderzoek bij kinderen

R. van Empelen Taal: Nederlands

Paperback

€ 66,95

Afwijkende levertijd: 1 - 2 werkdagen
Tonusonderzoek bij kinderen

Paperback

€ 66,95

Nieuwe boeken gratis bezorgd vanaf € 17,50 naar NL*
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Ruilen of retourneren binnen 14 dagen
Koop lokaal, ook online!
Bekijk winkelvoorraad

Beperkingen van de motoriek bij kinderen kunnen van heel verschillende aard zijn en door verschillende soorten stoornissen worden veroorzaakt Het tonusonderzoek bij kinderen is in de afgelopen jaren verder ontwikkeld en beschreven. In deze tweede druk van Tonusonderzoek bij kinderen worden de vier meest bekende tonusmetingen beschreven.

Aan de hand van foto's wordt uitleg gegeven over uitgangshouding en uitvoering van de verschillende tonusonderzoeken. De vier geselecteerde meetinstrumenten zijn: Modified Ashworth Scale. Tardieu Scale, de SPAT (SPAsticity Test) en het bewerkte tonusonderzoek volgens Amiel Tison.

Het tonusonderzoek vormt een onderdeel van de uitgebreide motorische diagnostiek die voorafgaat aan een behandeling. Zonder een gericht onderzoek en een goede probleemanalyse kan er immers geen goede behandeling plaatsvinden. Het is aan de onderzoekers en behandelaars om een keuze te maken in de meest geschikte methode van tonusonderzoek, afhankelijk van de vraagstelling en doelstelling.

ISBN
9789031350582
Vorm
Paperback
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
Druk
1e
Verschenen
19-07-2007
Taal
Nederlands
Pagina's
92 pp.
Genre
Geneeskunde
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks2 : libris