*Vanaf 8 september 2021 wijzigen de voorwaarden met betrekking tot gratis verzending van thuisbezorgbestellingen. Bekijk de voorwaarden >

Tussen Hoogmoed en Hysterie

vijf jaar strijd tegen schaliegas in Nederland

Remco de Boer Taal: Nederlands

Paperback

€ 39,50

Dit artikel kun je momenteel niet via de website bestellen. Mogelijk is het wel op voorraad bij een van de aangesloten boekhandels.
Koop lokaal, ook online!
Bekijk winkelvoorraad
Ik wil advies
Vraag de boekhandel

Als een klein Brits bedrijf als eerste in Nederland naar schaliegas wil boren , is er aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht. Totdat één man in verzet komt. Zijn strijd groeit uiteindelijk uit tot een van de meest geruchtmakende en succesvolle milieucampagnes van de afgelopen decennia. Zo onbekend als schaliegas in 2010 nog is, zo omstreden is het een jaar later. Inmiddels boezemt alleen al het wóórd angst in. Toch wordt het gas nergens in ons land gewonnen. Zelfs proefboringen zijn taboe. Niemand weet daardoor of winning überhaupt wel haalbaar is. Alle seinen voor zo'n proefboring stonden in 2010 op groen, alle vergunningen waren rond. En toen keerde het tij. 'Tussen hoogmoed en hysterie' vertelt het fascinerende verhaal over een coalitie van bezorgde burgers en door de wol geverfde activisten die dát voor elkaar kreeg. Maar vooral is dit boek een onthullende, en bij vlagen ontluisterende, blik achter de schermen van de moderne mediademocratie. Waar beeldvorming koning is, framing hoogtij viert en vrijwel niemand feiten en fictie nog uit elkaar kan houden - met alle gevolgen van dien.
ISBN
9789085715085
Vorm
Paperback
Uitgever
Veen Media
Druk
1e
Verschenen
13-10-2015
Taal
Nederlands
Pagina's
350 pp.
Genre
Management, Economie & Communicatie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks2 : libris