Balkanschimmen

een reis door de geschiedenis

Robert Kaplan Serie: Vantoen.nu | Taal: Nederlands

Paperback

€ 27,50

Afwijkende levertijd: 1 - 2 werkdagen
Balkanschimmen

Paperback

€ 27,50

Nieuwe boeken gratis bezorgd t/m 31-12-2021 naar NL*
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Verlengde retourtermijn: ruilen of retourneren t/m 10 januari 2022
Koop lokaal, ook online!
Bekijk winkelvoorraad

In Balkanschimmen doet bestsellerauteur Robert D. Kaplan verslag van de reizen die hij aan het einde van de jaren tachtig door de Balkan maakte. Hij voorzag een tragedie, die ieders voorstellingsvermogen te boven zou gaan.
Kaplan bezocht gebieden die destijds nog niet in de belangstelling stonden. Zijn verhaal wekt weinig interesse totdat Joegoslavië in 1991 uiteenvalt en de voormalige Joegoslaven zich aan gruweldaden jegens elkaar te buiten gaan. Balkanschimmen wordt in de Verenigde Staten
een invloedrijke bestseller, die Kaplans reputatie in één klap vestigt. De Amerikaanse president Clinton zou zo onder de indruk van het boek geraakt zijn, dat hij lang aarzelde alvorens zich in de Joegoslavische burgeroorlogen te mengen.
Kaplan zelf heeft overigens altijd gepleit voor ingrijpen door de buitenwereld, zoals onder meer blijkt uit de bijdrage voor de New York Times die als epiloog in de Nederlandse editie van Balkanschimmen is opgenomen. Kaplan is ervan overtuigd dat, als Servië niet in toom gehouden wordt, ook Bulgarije, Roemenië en Griekenland gevaar lopen.

‘Kaplan wordt inmiddels in één adem genoemd met visionairs als Francis Fukuyama en Samuel Huntington.’ – de Volkskrant
‘Er zijn boeken die je niet loslaten, die in je hoofd blijven rondspoken nadat je de laatste bladzijde hebt gelezen.’ – De Haagsche Courant

ISBN
9789027466358
Vorm
Paperback
Uitgever
Spectrum
Druk
90e
Verschenen
01-07-1999
Taal
Nederlands
Pagina's
324 pp.
Genre
Literaire non-fictie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks3 : libris