Het gaslighteffect

ebook

Verborgen narcisme

Robin Stern Taal: Nederlands

ebook EPUB

€ 12,99

Het gaslighteffect

ebook EPUB

€ 12,99

Direct te downloaden
Uw bibliotheek altijd beschikbaar in uw account
Gemakkelijk synchroniseren met geselecteerde apps

Het gaslighteffect, verborgen narcisme van Robin Stern is een belangrijk boek. Het behandelt het fenomeen gaslighting: een vorm van narcistische, mentale mishandeling, waarbij de misbruiker bewust onjuiste informatie doorgeeft met als doel het slachtoffer aan zichzelf en het gezond verstand te laten twijfelen.

Dat gaat van subtiel ('Nee, je hebt niet tegen mij gezegd dat we een afspraak hadden met vrienden'/ 'Je hebt je sleutels daar niet neergelegd') tot ernstig ('Wat ben je toch ongelofelijk dom' / 'Nee, je hebt geen medicijnen nodig'). De termen mindfucking en brainwashing zijn ook op dit fenomeen van toepassing.

Slachtoffers van gaslighting hebben zelf niet door dat ze langzaam gek gemaakt worden, en gaan ernstig aan zichzelf twijfelen. Ook hulpverleners en artsen kunnen bijvoorbeeld slachtoffer zijn van gaslighting, omdat de narcist die dit toepast zo goed is in liegen en bedriegen dat niemand doorheeft wat er werkelijk gebeurt.

Over gaslighting is op internet al veel te vinden, maar hier wordt vooral het fenomeen beschreven. Robin Stern geeft in dit boek ook concrete oplossingen over hoe je los kunt komen van een narcist die gaslighting toepast. Een waardevol boek voor iedereen die met narcisme / gaslighting te maken heeft.

ISBN
9789020215175
Vorm
ebook EPUB
Uitgever
AnkhHermes, Uitgeverij
Druk
1e
Verschenen
26-11-2018
Taal
Nederlands
Genre
Psychologie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks2 : libris