Ik hoop

ebook

opgroeien als zwarte vrouw in Nederland

Rudy Asibey Taal: Nederlands

ebook EPUB

€ 9,99

Ik hoop

ebook EPUB

€ 9,99

Direct te downloaden
Uw bibliotheek altijd beschikbaar in uw account
Gemakkelijk synchroniseren met geselecteerde apps

<>Hoe is het om als zwarte vrouw op te groeien in Nederland?

Wanneer Rudy Asibey geconfronteerd wordt met de beelden van het toenemende politiegeweld in de VS en de reacties daarop in Nederland begint ze uit pure frustratie te schrijven over de discussie rondom racisme. Hoewel ze het liever over Game of Thrones heeft dan over racisme, wordt ze door haar huidskleur vaker dan haar lief is terug naar de werkelijkheid getrokken.

We grossieren in meningen en overtuigingen. Maar wat gebeurt er als we gewoon eens de tijd nemen om te luisteren naar elkaar? Wat gebeurt er als we aan een Nederlandse vrouw van Ghanese afkomst vragen hoe het is om zwart te zijn in Nederland. Rudy neemt ons mee naar haar jeugd door middel van onthutsende passages uit haar dagboek en schetst een pijnlijk beeld van het Nederland waarin ze is opgegroeid, waar menig ander zich in kan herkennen. En toch, toch hoopt zij een beter en ander Nederland mee te mogen maken.

Rudy Asibey is vernoemd naar Rudy Huxtable, de jongste telg in de The Cosby Show. Haar ouders zijn uit Ghana gekomen, Amsterdam is haar thuis. Ze werkt als freelance marketeer, pr-agent en oprichter van het Alkebulan Project en de talkshow Late Night Talks. Ze heeft een stem en ze heeft hoop.

ISBN
9789000376094
Vorm
ebook EPUB
Uitgever
Spectrum
Druk
1e
Verschenen
06-11-2020
Taal
Nederlands
Pagina's
112 pp.
Genre
Literaire non-fictie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks2 : libris