*Vanaf 8 september 2021 wijzigen de voorwaarden met betrekking tot gratis verzending van thuisbezorgbestellingen. Bekijk de voorwaarden >

Behandelgids ADHD bij volwassenen, clientenwerkboek

een programma voor cognitieve gedragstherapie

S.A. Safren Taal: Nederlands

Paperback

€ 29,95

Dit artikel kun je momenteel niet via de website bestellen. Mogelijk is het wel op voorraad bij een van de aangesloten boekhandels.
Koop lokaal, ook online!
Bekijk winkelvoorraad
Ik wil advies
Vraag de boekhandel

ADHD is een neurobiologische stoornis die niet alleen bij kinderen voorkomt, maar ook bij volwassenen. Op latere leeftijd kunnen de gevolgen van adhd uiterst nadelig zijn voor je werk, eigenwaarde en sociale contacten. Medicatie is soms effectief, maar vaak niet voldoende.
Behandelgids ADHD bij volwassenen is het eerste therapieprogramma voor volwassenen met adhd dat zijn effectiviteit bewezen heeft. Het programma bestaat uit een cli enwerkboek en een therapeutenhandleiding en is bedoeld om onder bege-leiding van een cognitief-gedragstherapeut te doorlopen. Het biedt - al dan niet in combinatie met medicatie - de beste kans op verlichting van deze slopende aandoening. Het leert doeltreffende en praktische vaardigheden en strategieen om met adhd om te gaan en helpt de symptomen te bestrijden die het leven met adhd zo moeilijk maken: snel afgeleid zijn, impulsiviteit en problemen met orga-niseren en plannen. Wie zich de vaardigheden eigen maakt en regelmatig oefent, zal grote verbeteringen zien.
Aan bod komen:
organiseren en plannen
management van overweldigende taken
omgaan met papierwerk
afleidbaarheid verminderen
afleiding uitstellen
denkfouten voorkomen door functioned te leren denken
uitstelgedrag voorkomen
betrokkenheid van gezinslid of partner
Het programma bestaat uit twaalf sessies. Dit clientenwerkboek bevat stap-voor-stap informatie en materialen ter ondersteuning van de therapiesessies. Voor therapeuten is er de bijbehorende Behandelgids ADHD bij volwassenen, therapeutenhandleiding.
Steven Safren, Susan Sprich en Carol Perlman zijn alledrie psycholoog en verbon-den aan het Massachusetts General Hospital en Harvard Medical School. Michael Otto is hoogleraar psychologie aan Boston University.
Oorspronkelijke titel: Mastering Your Adult ADHD. A Cognitive-Behavioral Treatment Program, New York: Oxford University Press, 2005.
ISBN
9789057122293
Vorm
Paperback
Uitgever
Nieuwezijds b.v., Uitgeverij
Druk
1e
Verschenen
22-09-2006
Taal
Nederlands
Pagina's
130 pp.
Genre
Psychologie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks3 : libris