Alma-Tadema

vader en dochter, schilder en schrijver. verslag van een fascinatie

Simen de Jong Taal: Nederlands

Paperback

€ 14,95

Dit artikel kunt u momenteel niet bestellen. Mogelijk is het wel op voorraad bij een van de aangesloten boekhandels. Bekijk de winkelvoorraad hieronder ↓
Koop lokaal, ook online!
Bekijk winkelvoorraad
Ik wil advies
Vraag de boekhandel

In dit boek doet Jelte verslag van zijn levenslange fascinatie voor de schilder Lourens Alma-Tadema (1836-1912) en diens oudste dochter, de schrijfster Laurence (1865-1940). Vanaf zijn vroege jeugd ontmoet Jelte de schilder op onvoorziene plaatsen en blijkt deze onontkoombaar, wereldwijd. Hij leert o.a. hoe de econoom Karl Marx de schilder beïnvloedt, de danseres Isadora Duncan door hem aan haar einde komt en Winston Churchill met Lourens werk de Tweede Wereldoorlog weet te beknotten. Dit boek leest als een ode aan de schilder en zijn dochter, die als schrijfster en feministe ook opvallende waardering oogst. Het werk van Lourens Alma-Tadema is een vrucht uit de versmelting van kennis en fantasie. Zijn werk is tastbaar zintuiglijk, besprenkeld met een verleiding die noch klassiek is noch hedendaags, het blijkt van alle tijden.

Simen de Jong schreef eerder de parabel Een geur van verlangen en samen met de cineast Klaas Rusticus het keerboek TWEE.

Onder de naam Simen Oetie schrijft hij in het Fries o.a. (reis)verhalen en het boek It libben in dream. Dit en zijn roman De lêste halte komen vanaf 2016 in vertaling uit. De schrijver werd verschillende malen bekroond voor zijn werk (o.a. driemaal met De Rely Jorritsmapriis).
ISBN
9789461539885
Vorm
Paperback
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
Druk
1e
Verschenen
10-08-2016
Taal
Nederlands
Pagina's
136 pp.
Genre
Geschiedenis
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks2 : libris