Methode Coué

een familiegeschiedenis

T. Klinkenberg Taal: Nederlands

Gebonden

€ 16,50

Dit artikel kunt u momenteel niet bestellen. Mogelijk is het wel op voorraad bij een van de aangesloten boekhandels. Bekijk de winkelvoorraad hieronder ↓
Koop lokaal, ook online!
Bekijk winkelvoorraad
Ik wil advies
Vraag de boekhandel

Het bijzondere verhaal van drie generaties moeders en dochters

Teuntje Klinkenberg is zeventien als haar moeder Tineke overlijdt. Puberend moet ze zich zien te redden in een wereld van volwassenen, en met haar vader Wim, die meer met de wereldpolitiek lijkt begaan dan met zijn dochter. Ook bij haar grootmoeder Mémé, de moeder van Tineke, kan ze haar hart niet luchten, want die leeft al haar hele leven volgens een beproefde methode: het verdringen en onbesproken laten van verdriet.

Als bij Teuntje op haar zesendertigste voor de eerste keer borstkanker wordt ontdekt, dringt de herinnering aan haar moeder zich onherroepelijk op. Tinekes leven stond in het teken van het verlies van haar vader, die omkwam in een concentratiekamp. Zonder leidende figuur had ze het gevoel in alles tekort te schieten. Totdat ze Wim ontmoette, overtuigd communist. Hij deelde de wereld rigoureus op in goed en fout, en had een antwoord op al haar vragen. Maar dat veranderde toen ze ziek werd. Teuntje Klinkenberg tracht in De methode Coué tot de kern van haar familie door te dringen, legt dwarsverbanden en vraagt zich af of je patronen kunt doorbreken. Met haar man en dochter probeert ze het in ieder geval anders te doen.
De methode Coué is het bijzondere verhaal van drie generaties moeders en dochters.
ISBN
9789046804681
Vorm
Gebonden
Uitgever
Nieuw Amsterdam
Druk
1e
Verschenen
11-10-2008
Taal
Nederlands
Pagina's
192 pp.
Genre
Literaire non-fictie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks3 : libris