*Vanaf 8 september 2021 wijzigen de voorwaarden met betrekking tot gratis verzending van thuisbezorgbestellingen. Bekijk de voorwaarden >

Kijken, proeven, denken

Essays over kunst, kritiek en filosofie

Thijs Lijster Taal: Nederlands

Paperback

€ 24,99

Op werkdagen voor 23.59 uur besteld, binnen 1-2 dagen bezorgd
Kijken, proeven, denken

Paperback

€ 24,99

Nieuwe boeken gratis bezorgd vanaf € 17,50 binnen NL*
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Ruilen of retourneren binnen 14 dagen
Koop lokaal, ook online!
Bekijk winkelvoorraad

Wanneer we ons verhouden tot kunst wordt het kunstwerk vaak als een passief object voorgesteld waar we óver spreken, nadenken, reflecteren en discussiëren. Thijs Lijster stelt tegenover het denken over kunst van de traditionele esthetica een denken dóór kunst. Zijn uitgangspunt is dat kunst ‘terugdenkt’: het kunstwerk is een vorm van denken, letterlijk een denkvorm of denkbeeld, een ding-dat-denkt. Dit heeft ingrijpende gevolgen voor ons begrip van kunst, voor de praktijk van de kunstkritiek en voor de relatie tussen filosofie en kunst. Anders gezegd: voor het kijken, het proeven en het denken.
Hoe we kunnen denken door kunst laat Lijster zien door werk van kunstenaars als Maarten Baas, Marina Abramovic en Damien Hirst te verbinden aan oude en hedendaagse denkers als Michel de Montaigne, Walter Benjamin en Boris Groys. Meer dan alleen aan kunst raken deze essays aan uiteenlopende onderwerpen als de moderne ervaring van tijd, zelfhulp, post-truth, financieel kapitalisme en het antropoceen.
ISBN
9789403144504
Vorm
Paperback
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Druk
1e
Verschenen
21-03-2019
Taal
Nederlands
Pagina's
272 pp.
Genre
Literaire non-fictie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks2 : libris