This is IT!

Programmeren voor niet-programmeurs

Victor G.B. Peters Taal: Nederlands

Paperback

€ 29,99

Op werkdagen voor 23.59 uur besteld, binnen 1-2 dagen bezorgd
This is IT!

Paperback

€ 29,99

Nieuwe boeken gratis bezorgd t/m 31-12-2021 naar NL*
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Verlengde retourtermijn: ruilen of retourneren t/m 10 januari 2022
Koop lokaal, ook online!
Bekijk winkelvoorraad

Programmeren is niet meer iets wat je een ander kunt laten doen. Het vak van programmeur heeft z’n eigen obscuriteit ingehaald. Inmiddels leven we in een tijd dat alles draait om IT, geautomatiseerde processen en programmacode. Meer en meer applicaties bieden mogelijkheden om handelingen te automatiseren en langzamerhand worden die mogelijkheden voor de eindgebruiker onvermijdelijk. Een beetje handigheid met programmeren is dus aan te bevelen.

Maar dit boek is niet een cursus programmeren voor beginners. Dit boek is een oproep tot digitale emancipatie en biedt ook meteen de kennis en digitale experimenten om daarmee te beginnen. Terwijl spreekwoordelijke bezemkastnerds de wereld herscheppen naar hun evenbeeld, wanen gebruikers van hun producten zich in the know omdat ze heel slim een knopje kunnen bedienen of een verborgen functie kunnen gebruiken.

Ondertussen verandert de wereld ver weg en dichtbij in een binaire samenleving waar geen plek meer bestaat tussen aan of uit, ja of nee, True of False. Daarmee om leren gaan, of dat overstijgen begint met kennis en vooral inleving. Daarvoor is dit boek in het leven geroepen. Het biedt inzicht in de taal en denkpatronen van computers. Daarbij horen ook kleine experimenten met code, zodat je een gesprek op niveau kunt voeren met een machine. En dat is leuker dan je denkt.

Trefwoorden: programmeren victor peters handleiding

ISBN
9789463562126
Vorm
Paperback
Uitgever
Duuren Media, Van
Druk
1e
Verschenen
28-09-2021
Taal
Nederlands
Pagina's
200 pp.
Genre
Management, Economie & Communicatie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks2 : libris