Hoofdlijnen van Nederlands Burgerlijk Procesrecht

Paperback

€ 65,00

Dit artikel kun je momenteel niet via de website bestellen. Mogelijk is het wel op voorraad bij een van de aangesloten boekhandels.
Koop lokaal, ook online!
Bekijk winkelvoorraad
Ik wil advies
Vraag de boekhandel

De 24e druk van "Hoofdlijnen van Nederlands Burgerlijk Procesrecht" van Hugenholtz/Heemskerk is een voortzetting door de zoon van Wim Heemskerk, Willem Heemskerk, advocaat/partner van Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn N.V.

De opzet van het boek is niet fundamenteel veranderd: het is nog steeds bestemd voor de rechtenstudent en voor de praktijkjurist, en ook voor andere juristen als naslagwerk op de hoofdlijnen van ons burgerlijk procesrecht. Wel is meer aandacht besteed aan een aantal onderwerpen, zoals art. 843a Rv, de Europese dimensie van ons procesrecht en het IE-procesrecht. Ook is bijzondere aandacht besteed aan een aantal recente ontwikkelingen, waaronder de nieuwe Advocatenwet, de versterking van de cassatierechtspraak en de wijzigingen in het arbitragerecht.

Ten aanzien van de verwijzing naar jurisprudentie is ervoor gekozen om naast de NJ-vindplaats ook de ECLI-verwijzing op te nemen, als voor eenieder openbaar toegankelijke bron. Daarnaast zijn vindplaatsen in andere tijdschriften vermeld, als de betreffende uitspraak daarin van een annotatie is voorzien. De rechtspraak is bijgewerkt tot 1 januari 2015.

Hoofdlijnen van Nederlands Burgerlijk Procesrecht is hét studieboek voor HBO en universiteit op het terrein van het burgerlijk procesrecht, maar ook een veel geraadpleegd en geciteerd handboek voor de juridisch professional.
ISBN
9789491725548
Vorm
Paperback
Uitgever
Convoy Uitgevers BV
Druk
24e
Verschenen
31-03-2015
Taal
Nederlands
Genre
Recht
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks2 : libris