Het Witte Huis

het presidentschap en de verkiezingen van 2008

W. Post Taal: Nederlands

Paperback

€ 16,95

Dit artikel kun je momenteel niet via de website bestellen. Mogelijk is het wel op voorraad bij een van de aangesloten boekhandels.
Koop lokaal, ook online!
Bekijk winkelvoorraad
Ik wil advies
Vraag de boekhandel

Het belooft 'de moeder van alle verkiezingscampagnes' te worden. Alle records op het gebied van fundraising zijn inmiddels al gebroken. De presidentiële campagne van 2008 is uniek, vooral ook omdat voor het eerst een vrouwelijke en een zwarte kandidaat hoge ogen lijken te gooien. Zal het hitte Huis veranderen in Hillaryland met Bill als 'first gentleman'? In een meeslepend en nformatief boek belicht Willem Post, Amerika-deskundige van Instituut Clingendael, hun kansen. Post beschrijft op meeslepende wijze de historische achtergronden van het presidentschap en neemt u mee naar het Witte Huis, de eenvoudige ambtswoning uit 1800.

In het George W. Bush-tijdperk, en vooral na de terroristische aanslagen van 11 september 2001, zijn de Verenigde Staten in tal van opzichten veranderd. De Bush-doctrine werd het nieuwe fundament onder de Amerikaanse buitenlandse- en veiligheidspolitiek. Bush en de zijnen spreken van een nieuwe realiteit, van een nieuwe wereld zelfs. Post geeft kritisch commentaar op deze nieuwe koers. Zeker is dat Bush met zijn controversiële politiek over zijn graf zal heen regeren. Post probeert in te schatten hoe de nieuwe president met probleemgebieden als Afghanistan en Irak zal omgaan.

De Haagse historicus Willem Post (1955) is een van de meest gevraagde deskundigen van Nederland. Hij schreef vier boeken over de Amerikaanse geschiedenis, maatschappij en politiek. Over zijn laatste 'presidentiële' boek Dollars, Macht en Idealen (Uitgeverij Aspekt, 2000) schreef de pers: 'Een haarfijne analyse van het Amerikaanse presidentschap' (Trouw)

'Een boeiend relaas met een uitgekiende afwisseling tussen interviews, persoonlijke observaties en historische achtergronden... Post beschikt over een grote kennis van de Amerikaanse geschiedenis maar blijft zich verwonderen over de Amerikaanse cultuur. Een onderhoudend boek.' (De Volkskrant)

'Post geeft kleur aan die 'gekke' Amerikanen. Een heel verteerbaar mengsel met een stevige onderbouw'. (De Standaard, België)
ISBN
9789059116337
Vorm
Paperback
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
Druk
1e
Verschenen
12-12-2007
Taal
Nederlands
Pagina's
195 pp.
Genre
Literaire non-fictie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr1 : libris