Marieke Lucas Rijneveld wint prestigieuze International Booker Prize 2020

woensdag 26 augustus 2020
Marieke Lucas Rijneveld wint prestigieuze International Booker Prize 2020

Marieke Lucas Rijneveld heeft de prestigieuze International Booker Prize gewonnen met de debuutroman The Discomfort of Evening, de Engelse vertaling van haar debuutroman De avond is ongemak. Op 5 november 2020 verschijnt haar nieuwe boek: Mijn lieve gunsteling.

In 2019 stond het Nederlandstalige boek op de longlist van de Libris Literatuurprijs. Op 5 november 2020 verschijnt haar nieuwe boek: Mijn lieve gunsteling.

 

‘De avond is ongemak’ van Marieke Lucas Rijneveld is het schrijnende verhaal van een gereformeerd boerengezin dat wordt getroffen door de dood van een kind. Door de ogen van Jas, die zich ophoudt in het niemandsland tussen kindertijd en volwassenheid, zien we hoe de familieleden elk op hun eigen manier omgaan met het verlies. Vader en moeder zijn volledig verlamd door verdriet en zien niet hoe Jas en haar zusje Hanna en haar broer Obbe ondertussen langzaam ontsporen. Het is een verbluffend romandebuut dat is doortrokken van seksualiteit, geloof en de smerigheid van het bestaan. Marieke Lucas Rijneveld geldt als een van de grootste nieuwe talenten van de Nederlandse letteren. In 2015 debuteerde ze met de meermaals herdrukte dichtbundel ‘Kalfsvlies’, die werd bekroond met de C. Buddingh’-prijs voor het beste poëziedebuut.

pro-mbookslibr3 : libris