Sander Kollaard wint met Uit het leven van een hond Libris Literatuur Prijs 2020

maandag 22 juni 2020
Sander Kollaard wint met Uit het leven van een hond Libris Literatuur Prijs 2020

Sander Kollaard heeft de Libris Literatuurprijs 2020 gewonnen voor zijn roman ‘Uit het leven van een hond’! De jury, onder leiding van Ionica Smeets, bekroont ‘Uit het leven van een hond’ met de prijs voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar. De jury noemt ‘Uit het leven van een hond’ een opmerkelijke roman over een onopmerkelijke figuur. ‘De jury heeft unaniem gekozen voor een roman die ons liet nadenken over wat is de waarde van een mensenleven, een roman als les in de levenskunst, een roman die ons schokken van herkenning bezorgde en ontzettend veel leesplezier.’ aldus jurylid Bo van Houwelingen.

Door de bijzondere omstandigheden van dit jaar werd de 27ste Libris Literatuur Prijs niet traditiegetrouw uitgereikt tijdens een galadiner in het Amstel Hotel. Dit jaar werd de winnaar tijdens een uitzending van Nieuwsuur bekendgemaakt. Alle genomineerden waren via Zoom aanwezig in de uitzending. Sander Kollaard wint het prijzengeld van 50.000 euro en een bronzen legpenning.

Beluister ook de podcast van Mieke van der Weij en Lidewijde Paris met een bespreking van de genomineerde romans. Die wordt vrijdag 19 juni om 11 uur uitgezonden op NPO Radio 1 en is vanaf 19 juni hier beschikbaar.

pro-mbookslibr3 : libris