De waanzinnige boomhut & Het leven van een Loser winnen de Kinderjury 2020

woensdag 24 juni 2020
De waanzinnige boomhut & Het leven van een Loser winnen de Kinderjury 2020

Het boek De waanzinnige boomhut van 104 verdiepingen van Andy Griffiths en Terry Denton wint de Kinderjury, de Lezersprijs van de Kinderboekenweek in de categorie 6 t/m 9 jaar: ‘Ik heb gestemd op dit boek omdat het vol knotsgekke avonturen staat! Je ligt altijd in een deuk, originele verhalen altijd maar weer!’ - Amna

Het boek Vet koel - Het leven van een Loser 13 van Jeff Kinney wint de Kinderjury, de Lezersprijs van de Kinderboekenweek in de categorie 10 t/m 12 jaar: ‘Ik heb gestemd op Het leven van een Loser omdat Ik het een heel leuk boek vind! Ik heb alle boeken van deze serie gelezen, ik hoop dat er nog een deel van komt!’ – Levi

De waanzinnige boomhut van 104 verdiepingen
De waanzinnige boomhut-serie van Andy Griffiths en Terry Denton is heel erg populair onder kinderen in Nederland. Het boek De waanzinnige boomhut van 104 verdiepingen heeft de Kinderjury in de categorie 6 t/m 9 jaar gewonnen. Dit boek is het achtste deel van de waanzinnige boomhut-serie. Deel 10 verschijnt in februari 2021. De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen kreeg in 2017 ook al de meeste stemmen van kinderen en in 2018 won De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen. Maar liefst acht titels van de waanzinnige boomhut-serie domineren de Top 100 meest uitgeleende boeken van 2019. De waanzinnige boomhut van 91 verdiepingen staat zelfs op plek 1 in de Top 100 meest uitgeleende boeken van 2019.

Duizenden kinderen tussen de 6 en 12 jaar hebben gestemd op hun favoriete boek tijdens de Kinderjury Stemweek van 11 t/m 17 mei. Alle kinderen in Nederland mochten na weken thuiszitten en boeken lezen hun stem laten horen om te bepalen wat het beste boek is van alle kinderboeken die in 2019 zijn verschenen. De zes boeken met de meeste stemmen, drie boeken in de categorie 6 t/m 9 jaar en drie boeken in de categorie 10 t/m 12 jaar, maken kans op de Kinderjury, de Lezersprijs van de Kinderboekenweek.

Vet koel – Het leven van een Loser 13
Jeff Kinney begon de verhalen van Het leven van een Loser in eerste instantie als online versie, maar door het verzoek van vele enthousiaste fans besloot hij ook een papieren versie uit te brengen. Inmiddels is deze populaire serie niet meer weg te denken uit de wereld van de kinderboeken. In 2015 en in 2018 won Jeff Kinney ook de Kinderjury, de Lezersprijs van de Kinderboekenweek. Inmiddels zijn vier delen van de bekende serie verfilmd en zijn de boeken in meer dan 56 talen vertaald. Afgelopen jaar stonden maar liefst twaalf delen uit de serie in de Top 100 meest uitgeleende boeken. Het laatste deel Totaal gesloopt, is deze maand verschenen.

Categorie 6 t/m 9 jaar:
• De waanzinnige boomhut van 104 verdiepingen van Andy Griffiths en Terry Denton, vertaald door Edward van de Vendel (Lannoo)

• Dog Man en Kid Kat van Dav Pilkey, vertaald door Tjibbe Veldkamp (Condor)

• Dolfje ontvoerd! van Paul van Loon met illustraties van Hugo van Look (Leopold)

Categorie 10 t/m 12 jaar:
• Grappenmakers van Nellerike de Voogd met illustraties van Thirza Kok (Volt)

• Toen het oorlog was, 1939-1945 van Annemiek de Groot e.a. met illustraties van Irene Goede (Gottmer)
• Vet koel - Het leven van een Loser 13 van Jeff Kinney, vertaald door Hanneke Majoor (De Fontein)

pro-mbookslibr2 : libris