Herziene uitgave: Sinterklaas door Charlotte Dematons

maandag 16 oktober 2023 19:00
Herziene uitgave: Sinterklaas door Charlotte Dematons

Ola, we hebben goed nieuws! Charlotte Dematons geeft een herziene editie uit van haar geliefde kijk- en zoekboek Sinterklaas, dat in 2008 de Gouden Penseel won. Dematons heeft er meerdere jaren aan gewerkt om haar oorspronkelijke boek aan te passen naar de huidige tijd.

Die eerste versie is op haar verzoek sinds 2017 niet meer herdrukt vanwege de veranderde kijk op de Pieten. Een nieuw prentenboek maken wilde ze niet; aanpassingen maken in de oude platen leek haar het beste. Verwacht daarom nieuwe figuren, verhaallijntjes, updates en toch een páár nieuwe platen.

Dit jaar is het dan zover: op 16 oktober, direct na de Kinderboekenweek, verwachten we de Sinterklaas 2.0 in huis te hebben. Bestellen kan eventueel nu alvast!

Over het boek
Wie weet er niet wie Sinterklaas is? Iederéén toch zeker? O ja? Weet je dan ook waar hij woont, hoe zijn kamer eruit ziet, hoeveel Pieten hij heeft? Weet je wie al die cadeautjes maken, hoe dat gaat met die boot en met de pakjes door de schoorsteen? Alle antwoorden op deze vragen - en nog veel meer - vind je in dit prentenboek (officieel tot 6 jaar. Maar wij vinden het leuk tot 666 jaar!). Net als in De gele ballon heeft Dematons daar geen woorden voor nodig!

pro-mbooks2 : libris