Peters keizerin

ebook
Kristina Sabaliauskaité Taal: Nederlands

ebook

€ 13,99

Peters keizerin

ebook

€ 13,99

Direct te downloaden
Uw bibliotheek altijd beschikbaar in uw account
Gemakkelijk synchroniseren met geselecteerde apps

Voltaire noemde het 'het Assepoester-verhaal van de achttiende eeuw': hoe Marta Skowronska, een straatarme boerendochter, werd uitgehuwelijkt aan een Zweedse dragonder, door een bende Russische soldaten werd verkracht, werd verkocht als seksslavin en terechtkwam bij het Russische Hof. Daar werd ze al spoedig ontdekt door tsaar Peter de Grote, met wie ze trouwde en twaalf kinderen kreeg, van wie er slechts twee volwassen zouden worden. Peters keizerin is het buitengewone verhaal van deze Litouwse vrouw, die haar leven lang niet kon lezen maar het wel schopte tot keizerin Catharina I van Rusland. Kristina Sabaliauskaite laat Catharina in deze schitterende historische roman zelf haar levensverhaal vertellen, vanaf haar sterfbed. Peters keizerin is een aangrijpende roman over een onmogelijk huwelijk dat tegelijk een culturele kloof tussen Oost en West laat zien, over de permanente perikelen binnen het Russische Rijk, over de stichting van de stad Sint-Petersburg en over de eenzame strijd die Catharina als vrouw haar leven lang moest voeren om te worden wie ze was.
Kristina Sabaliauskaite studeerde kunstgeschiedenis. Ze woont in Londen, waar ze jarenlang correspondent en columnist was. Peters keizerin is de bestverkochte roman in Litouwen aller tijden: er zijn meer dan 100.000 exemplaren van verkocht, op een totale bevolking van nog geen 3 miljoen mensen.
'Kristina Sabaliauskaite behoort tot de krachtigste en meest expressieve stemmen van de historische roman in Europa.' Olga Tokarczuk
ISBN
9789044647129
Verschenen
30-11-2021
Bindwijze
ebook
Druk
1e
Taal
Nederlands
Uitgever
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks3 : libris