Boekenbon-cadeaukaart

Belangrijke wijziging wegens nieuwe regelgeving
Per 1-7-2020 is de Europese anti-witwasrichtlijn AMLD5 in de Nederlandse wetgeving geïmplementeerd in de Wwft (Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme (Wwft). De invoering hiervan heeft impact op het accepteren van een aantal cadeaukaarten, waaronder de Boekenbon cadeaukaart, omdat deze gezien worden als ‘elektronisch geld’ (EGI) en vallen onder de werking van deze wet. Met ingang van 1 juli 2020 mag het deel van de transactie van de Boekenbon cadeaukaart niet meer zijn dan €50. Uiteraard kunt het resterende deel van de transactie betalen met een van onze andere betaalmethodes.

Voorbeeld: u heeft een Boekenbon cadeaukaart met een waarde van €100. U koopt in onze webshop een artikel van €75, dan kunt u €50 betalen van het tegoed dat op uw cadeaukaart staat. De resterende €25 met bijv. iDeal. Het overige tegoed op de cadeaukaart kunt u bij een volgende bestelling gebruiken.

De Boekenbon-cadeaukaart is dé cadeaubon van Nederland. Het is een aantrekkelijk cadeau om te krijgen en om te geven. U geeft of krijgt immers de vrijheid van kiezen. En een boek dat zelf uitgekozen mag worden, staat hoog op veel verlanglijstjes! U kunt er in elk geval boeken, luisterboeken en ebooks mee kopen in de boekhandel en op Libris.nl.

Waar kan ik de Boekenbon-cadeaukaart kopen?
U koopt de Boekenbon-cadeaukaart in de boekhandel. U kunt de bon helaas niet via de webshop bestellen en afhalen in de boekhandel of via de webshop kopen en thuis laten bezorgen. De Boekenbon-cadeaukaart kan wel in de webshop verzilverd worden. 

Welke waarde heeft de Boekenbon-cadeaukaart?
U kunt kaarten kopen ter waarde van € 10, € 15, € 20 en € 25. Ook is de kaart verkrijgbaar met een zelf te bepalen waarde (tussen € 5 en € 250). U kunt iemand dus een Boekenbon-cadeaukaart van € 33,33 of € 177 euro geven.

Kies uw Boekenbon
Maak uw keuze uit de Kook Boekenbon, de Spannende Boekenbon, de Kinder Boekenbon of de Nederlandse Boekenbon. Door een Boekenbon te geven, steunt u bovendien twee goede doelen die zich inzetten voor leesbevordering. Van iedere zakelijke bestelling gaat standaard 2,5% van de waarde naar de VoorleesExpress en Stichting Lezen & Schrijven.

Wat is de geldigheidsduur van de Boekenbon-cadeaukaart?
De Boekenbon-cadeaukaart is 3 jaar geldig na aanschaf en activeren. Heeft u een Boekenbon-cadeaukaart aangeschaft voor 1 september 2017 dan is uw Boekenbon-cadeaukaart 10 jaar geldig. Hoe lang uw kaart nog geldig is, kunt u controleren bij de boekhandel en bij de saldocheck op de site van Boekenbon.nl.

Hoeveel saldo staat er op mijn Boekenbon-cadeaukaart?
Dit kunt u controleren bij de saldocheck op de site van Boekenbon.nl. Ook kunt u dit navragen in de boekhandel.

Moet ik het tegoed op mijn kaart in één keer besteden?
Nee, u kunt de Boekenbon-cadeaukaart ook in delen besteden. Doet u een aankoop, dan wordt de koopprijs van het saldo op de Boekenbon-cadeaukaart afgeboekt. Als er nog saldo resteert, dan kunt u dit gebruiken voor een volgende aankoop. Is het saldo onvoldoende om uw aankoop te betalen, dan dient u op een andere manier bij te betalen. Contant of per pin in de boekhandel en online via iDeal of met credit card.

Waar kan ik de pin-/veiligheidscode op de Boekenbon-cadeaukaart vinden?
De pin-/veiligheidscode kunt u vinden onder de kraslaag op de achterkant van de Boekenbon-cadeaukaart. Deze code en het 19-cijferige kaartnummer heeft u nodig bij het online verzilveren van de Boekenbon.  U verzilvert de boekenbon door in 'Stap 3: Betaalwijze' te kiezen voor de optie 'Ik betaal met mijn boekenbon' waarna u het kaartnummer kunt invullen.

Is de Boekenbon-cadeaukaart heroplaadbaar?
Nee. De cadeaukaart kan niet opnieuw worden opgeladen (of bijgeladen als er nog saldo op staat). Als het saldo op de Boekenbon-cadeaukaart volledig is besteed, komt de kaart te vervallen.

Kan de Boekenbon-cadeaukaart worden geblokkeerd?
Ja, dat kan bijvoorbeeld wanneer fraude geconstateerd is. Ook bij een calamiteit kan de Nederlandse Boekenbon b.v. genoodzaakt zijn om bepaalde Boekenbon-cadeaukaarten te blokkeren. De betreffende kaarthouders maken dan aanspraak op een vervangende Boekenbon-cadeaukaart, geladen met het (restant)tegoed van de geblokkeerde kaart. Mocht zich dit voordoen, dan krijgt u meer informatie via Boekenbon.nl.

Behoudt een Boekenbon zijn waarde bij bijvoorbeeld faillissement?
Absoluut. De Nederlandse Boekenbon valt onder het toezicht van De Nederlandsche Bank en heeft een EGI-vergunning voor het digitale betalingsverkeer. Hierdoor zijn alle uitstaande gelden veiliggesteld in een Stichting Derdengelden, zodat deze gelden altijd voor de volle honderd procent kunnen worden uitgekeerd en de gekochte bonnen hun waarde houden.

Ik heb een (oude) papieren Boekenbon is deze nog geldig?
Ja, deze is onbeperkt geldig en te verzilveren in de boekhandel. Deze papieren Boekenbon kunt u helaas niet gebruiken in onze webshop. Deze papieren Boekenbon wordt niet meer gemaakt.

pro-mbooks2 : libris