Roald Dahl (13 september 1916 - 23 november 1990)

Dahl _Roald

Geen schrijver ter wereld bedacht zoveel angstaanjagende, onuitstaanbare en fantastische figuren als Roald Dahl.
Niet zo gek dus dat kinderen over de hele wereld zijn boeken De GVR, Sjakie en de chocoladefabriek, Daantje de wereldkampioen, Matilda en De heksen verslinden.

De komende maanden besteden wij aandacht aan de diverse personages uit de boeken van kinderboekenschrijver Roald Dahl.
Deze maand zijn dat Mevrouw Griezel en De Opperheks.
In april en mei waren dit Sofie en Matilda. Wil je deze 2 personages terugkijken?, klik dan hier voor Sofie en hier voor Matilda 
In juni en juli waren dit Joris en de Reuzenkrokodil.
Wil je deze 2 personages terugkijken?, klik dan hier voor Joris en de Reuzenkrokodil

De Griezels

De Griezels

Roald Dahl

€ 15,99
De Griezels is een fantastisch kinderboek van bestsellerauteur Roald Dahl, met prachtige tekeningen van bekroond illustrator Quentin Blake.Meneer en mevrouw Griezel vormen een wel heel bijzonder stel. Ze doen alles om elkaar het leven zuur te maken. Zo stoppen ze Reuzenkribbebijters in elkaars bed en serveren ze levende Kronkelspaghetti als avondeten.Ook de dieren zitten ze voortdurend in de weg. Meneer Griezel is namelijk gek op vogelpastei en hij droomt al jaren van zijn eigen grote ondersteboven-apencircus. Maar dan nemen de dieren wraak. En hoe!‘Roald Dahl blijft onverminderd populair.’ – de Volkskrant

Mevrouw Griezel is de helft van het koppel waar De Griezels (1980) zijn naam aan dankt. Ze is afgrijselijk en lelijk, en ze is getrouwd met de net zo akelige meneer Griezel. De twee halen voortdurend gemene streken uit, met elkaar en met de andere mensen en ongelukkige schepsels die ze tegenkomen.

Mevrouw Griezel heeft een glazen oog (dat ze in het waterglas van meneer Griezel stopt zodat hij weet dat ze hem in het oog houdt) en een wandelstok (die meneer Griezel gebruikt om haar wijs te maken dat ze aan de ‘gevreesde krimpziekte’ lijdt).

De Heksen

De heksen

Roald Dahl

€ 19,99
De klassieker De heksen is een fantastisch kinderboek van meesterverteller Roald Dahl, met prachtige tekeningen van bekroond illustrator Quentin Blake. Voor jongens en meisjes van 9 jaar en ouder.Échte heksen hebben geen rare zwarte puntmutsen en bezemstelen. Ze hebben gewone kleren aan en zien er net zo uit als gewone vrouwen. Ze wonen in gewone huizen en hebben gewone banen… en onder leiding van de allergruwelijkste Opperheks smeden ze snode plannen om kinderen te laten verdwijnen!

Heksen zijn angstaanjagend, vooral die in het boek De heksen (1983). Ze leven in het volle zicht, vermomd als gewone vrouwen, maar ze hebben een allemachtige hekel aan kinderen. Achter hun pruiken en handschoenen en slecht passende schoenen jeukt het: ze staan te popelen om zich van elk kind te ontdoen dat de pech heeft hun pad te kruisen.

De Opperheks is de ergste van allemaal. Dus als zij in hetzelfde hotel logeert als de jongen en zijn oma, met het recept van de Formule 86 Muizemaker-Tijddrank en een plan om alle kinderen van Engeland uit te roeien, moet ze worden tegengehouden.

pro-mbooks2 : libris